MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 30. 12. 2013.

Likovno-kreativne radionice za žene u 2013. godini

Radionice pune mašte i dobre atmosfereRadionice pune mašte i dobre atmosfere(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Od početka pa do kraja 2013. godine održano je 86 likovno-kreativnih radionica za žene, koje – kroz materijal za rad – financira Nacionalna zaklade za razvoj civilnoga društva. Radionice se održavaju dva puta tjedno: ponedjeljkom i utorkom, u terminu od 18 do 20 sati, a vode ih Jelena Opačić-Matijević i Ana Jeličić. Na radionicama je prosječno bilo od 12 do 15 korisnica različite životne dobi, što je samo doprinijelo kvaliteti druženja. Većinom su to "Oazine" redovite korisnice, ali se tu i tamo pojavi i neka nova zaintrigirana žena. Najljepši osjećaj je kada nove korisnice nastave dolaziti, što voditeljicama daje dobar osjećaj vrijednosti, kao i neizrečenu pohvalu za njihov trud i rad.

"Oazini" suveniri
Na radionicama su se ove godine koristile razne tehnike, kao što su dekupaž, oslikavanje keramike, platna, stakla, svijeća, svile… Svim tim tehnikama izrađivani su razni mali suveniri, dok su od fimo-mase, kože, papira, perli, vune, žice… izrađivani maštoviti broševi, naušnice i jedinstvene ogrlice i šalovi. Radilo se svime što je kreativkama došlo pod ruku.

Svi ti, s ljubavlju izrađeni suveniri rađeni su s namjerom da završe na nekom od sajmova, izložbi ili humanitarnih akcija, kojih tokom 2013. godine zaista nije nedostajalo, kao i u Suvenirnici "Panona" u osječkoj Tvrđi, s kojom "Oaza" ima višegodišnju suradnju. Mnogi "Oazini" suveniri koji promoviraju Baranju "otputovali" su u brojne europske i druge zemlje, a često ih i sam Grad Beli Manastir poklanja svojim poslovnim partnerima.

Sajmovi, izložbe, humanitarne akcije
Tokom 2013. godine "Oazine" kreativke učestvovale su na 11 sajmova, na četiri izložbe i u tri humanitarne akcije:

Rezultati
"Oazine" korisnice posebno su se trudile kad su izrađivale suvenire za humanitarne akcija, a osmijeh na licima roditelja, djece i starih osoba najljepša im je zahvala za uloženi trud.

Posljednja velika akcija "Oazinih" kreativki bila je izrada božićno-novogodišnjih čestitki za one stare osobe kojima "Oazine" gerontodomaćice pružaju pomoć u kući.

Svi rezultati spomenutih radionica, kao i atmosfera koja na njima vlada, mogu se vidjeti na "Oazinoj" web-stranici, u fotoalbumima na "Oazinoj" fejsbukovskoj stranici, kao i na filmu "Pomozite 'Oazi' da pomogne drugima", snimljenom za platformu GivenGain.

I tako, eto, sa zadovoljnim korisnicama i još zadovoljnijim voditeljicama, stigosmo i do kraja 2013. godine, a istim tempom i istom voljom "Oazine" kreativke nastavljaju i u – 2014.

Pročitano 1270 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok