MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 01. 12. 2013.

Božićni sajam u Belom Manastiru

Živo božično drvo na Trgu slobodeŽivo božično drvo na Trgu slobode(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 1. XII. 2013. godine, u predvečernjim satima, na belomanastirskom Trgu slobode održan je Božićni sajam u sklopu manifestacije "Advent u Baranji", koju za Baranjce i njihove goste u predbožićno vrijeme organizira Turistička zajednica Baranje.

Uz božićni ugođaj, koji je dodatno dočarala osvijetljena živa jelka na gradskom trgu, te uz božićnu bajku koju je ispričala Lidija Šumiga i božićne pjesme u izvođenju Tamburaškog sastava "Sokoli", brojni posjetioci mogli su uživati u raznovrsnoj ponudi na dvadesetak štandova, među kojima je bio i štand Mirovne grupe Oaza.

Na štandovima je bilo kolača, meda, prirodnih sokova, rakije, vina, zimnice, drvenih igračaka, suvenira i sličnih proizvoda prikladnih za blagdanske poklone. Posjetioci su se mogli i počastiti npr. pečenim kobasicama s kupusom, langošicama i sličnim jelima, ali i kuhanim vinom, čajem i toplom čokoladom. Osim spomenutoga, mogli su uživali i u romantičnoj vožnji fijakerima po gradskim ulicama, koju je omogućila Konjogojska udruga "Baranja" iz Branjinog Vrha. Na štandu Turističke zajednice Baranje bila je postavljena kutija za božićne želje, čiji će tekstovi biti predstavljeni na izložbi nakon Božića.

Na sajma je bila organizirana i humanitarna akcija za maloga Nikolu Nikšića iz Belog Manastira, učenika prvog razreda osnovne škole, kome je potreban novac za liječenje. Humanitarnu prodaju cvjetova organizirali su članovi Učeničke zadruge "Mravci – znalci". Osim cvjetova, "Mravci – znalci", zajedno sa svojim učiteljicama, prodavali su razne božićne ukrase, čajeve, sokove od cikle i ostale proizvode koje su izradile njihove vrijedne ruke. Dan ranije (30. XI.) organizirali su prodaju adventskih vjenčića, koja je također bila uspješna. Svoj štand imali su i odjeli za djecu s posebnim potrebama, koji postoje u belomanastirskoj Osnovnoj školi "Dr. Franjo Tuđman".

Sljedeći Božićni sajam bit će održan u nedjelju, 15. prosinca, s još bogatijim programom.

(Slični članci: BaranjaMedija, Grad Beli Manastir)

Pročitano 1231 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok