MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 12. 10. 2013.

Prikupljano 1.649,56 kuna za besplatne tople obroke

Za donaciju od pet i više kuna - 'Oazin' suvenirZa donaciju od pet i više kuna - 'Oazin' suvenir(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 12. X. 2013. godine, s početkom u 10 sati, na glavnom belomanastirskom Trgu slobode Mirovna grupa Oaza organizirala je prikupljanje donacija za besplatne tople obroke, koji se svakog radnog dana dostavljaju na kućne adrese 40 starih i nemoćnih osoba na području Grada Belog Manastira. Radi se uglavnom o osobama s vrlo malim ili nikakvim primanjima, koje određuje Centar za socijalnu skrb. Obroci se pripremaju u Crvenom križu Osijek i dovoze u Beli Manastir, gdje ih preuzima "Oazin" vozač i razvozi do korisnika.

Socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka "Oaza" pruža već treću godinu, a financiraju je Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Beli Manastir. Za neradne dane ranije su korisnici dobivali suhe obroke, ali su oni ukinuti nakon što je ministarstvo smanjilo sredstava. Stoga se sada dešava da za vjerske i državne praznike, kad većina građana ima bogatije menije, "Oazini" korisnici ne dobiju ništa. Da tako ne bi bilo koncem ove godine, "Oaza" je organizirala prikupljanje donacija građana, koji su zamoljeni da bar s kunu-dvije pomognu tu akciju, a za donaciju od pet kuna ili veću mogli su s dva štanda kao poklon izabrati suvenir izrađen na "Oazinim" likovno-kreativnim radionicama za žene ili za djecu.

U akciji su, uz "Oazine" aktiviste Anu, Donku, Draganu, Dubravku, Elviru, Gordanu, Jelenu, Jovana, Katicu, Ljubicu, Ljubu, Nenu, Sabinu, Savicu, Stelu i Vesnu, sudjelovala djeca iz Dječje kreativne zadruge "Oazica" Kristina, Lana, Miro, Valerija i Vanesa te predstavnice "Alerge" Gordana, Margita i Mirjana i zamjenici belomanastirskog gradonačelnika Predrag i Zoran. Oni su animirali građane koji su prolazili Trgom, objašnjavali im zašto je pokrenuta akcija, gdje da se potpišu nakon davanja donacije, nudili im da izaberu neki od izloženih suvenira... Uz njih nije bilo teško provesti takvu akciju. Hvala im na pomoći!

A rezultat nije izostao: 150 građana doniralo je – 1.649,56 kuna. Za taj novac kupit će se po 40 obroka koje će "Oazini" korisnici dobiti za – Božić i Novu godinu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok