MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Naslovnica

Edukaciju je vodila Iva VrebacEdukaciju je vodila Iva Vrebac(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 31.5.2023. godine, održana je edukacija u sklopu "Oazinog" projekta '"Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" pod nazivom "Edukacija za izdavanje potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem". Učionica u belomanastirskoj Gimnaziji je bila mjesto događaja, a edukacija je trajala od 12:30 do 14 sati.

Edukaciju je vodila Iva Vrebac, predsjednica Mladih Hrvatskog Crvenog križa, a prije samog početka, učenicima su se obratile Ana Jeličić, voditeljica "Oazinog" volonterskog centra i direktorica "Oaze" Sandra Kušenić.

Druženje...Druženje...U svibnju ove 2023. godine u "Oazi" su se nastavila održavati druženja uz igranje društvenih igara.

U mjesecu koji je iza nas bilo ih je četiri:

  • 4.5.Savica, Margita, Vida i Klara
  • 11.5.Klara, Mara, Margita, Vida, Savica
  • 18.5.Savica, Klara, Mara, Margita
  • 25.5.Klara, Mara, Margita, Savica, Vida, Tereza)

Dani otvorenih vrata održat će se 2.6.Dani otvorenih vrata održat će se 2.6.U petak, 2.6.2023. godine, u 16 sati, u prostorijama Mirovne grupe Oaza (J. Antala 3, Beli Manastir), Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Osijek održat će Dane otvorenih vrata.

Društvo će, na zanimljiv i zabavan način, prezentirati dio opreme (VR-naočale, dron, robot, simulator vožnje…).

Prezentirat će i suvremenu "pametnu tehnologiju" (pametna ploča, interaktivni zaslon, pametni stol te njihove mogućnosti i primjenu u aktivnostima udruga, kao i u radu s korisničkim skupinama.

Ponedjeljak, 29. 05. 2023.

Sastanak projektnog tima

Sastanak je obuhvaćao nekoliko točki dnevnog redaSastanak je obuhvaćao nekoliko točki dnevnog redaU ponedjeljak, 29.5.2023. godine, u "Oazinom" dnevnom boravku, s početkom u 14 sati, održao se još jedan sastanak projektnog tima. Okupile su se sve članice: Ana, Sandra, Vesna i Dragana.

Na sastanku se razgovaralo o ACF-ovom projektu "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" i aktivnostima koje obuhvaća, kao i popratnoj dokumentaciji. Jedna od aktivnosti projekta je i edukacija koja će se održati ovaj tjedan, tako da se vodila rasprava i na tu temu.

Petak, 26. 05. 2023.

"Oazina" dječja radionica

"Školica""Školica"(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Ovog petka, 26.5.2023. godine, radionica se, zbog lijepog vremena održala vani, u dvorištu Društvenog centra. Djeca su se, kao i svakog petka, okupila nešto iza 17 sati.

 "Oazina" burza odjeće i obuće ponovno počinje raditi od srijede, 31.5.2023. godine.

Radno vrijeme burze:

  • srijedom od 9 do 12 sati
  • petkom od 14 do 17 sati

Adresa je J. Antala 3, Beli Manastir.

Za više informacija možete nazvati na broj telefona 031/705-055.

Ukoliko donosite odjeću i obuću za burzu, molimo vas da vodite računa da su čisti i da na njima nisu potrebni popravci.

Likovno-kreativna ekipa iz tjedna u tjedan je gotova stalnaLikovno-kreativna ekipa iz tjedna u tjedan je gotova stalnaNa "Oazinoj" likovno-kreativnoj radionici, koja se održala u utorak, 23.5.2023. godine, od 18 do 20 sati, pripremali su se dijelovi za izradu slike guilling-tehnikom.

Ponedjeljak, 22. 05. 2023.

Sastanak Upravnog odbora "Oaze"

Sastanak se održao na terasi Hotela PatriaSastanak se održao na terasi Hotela PatriaU ponedjeljak, 22.5.2023. godine, održan je sastanak Upravnog odbora Mirovne grupe Oaza.

Ponedjeljak, 22. 05. 2023.

Potpisivanje ugovora s OBŽ

Ugovor je potpisala Sandra KušenićUgovor je potpisala Sandra KušenićU ponedjeljak, 22.5.2023. godine, Mirovna grupa Oaza potpisala je s Osječko-baranjskom županijom ugovor za manifestaciju "Sajam udruga Baranje 2023.".

Sredstva, u iznosu od 660 €, dodijeljena su slijedom Plana financiranja programskih aktivnosti udruga sredstvima Proračuna Osječko-baranjske županije u 2023. godini.

Petak, 19. 05. 2023.

Dječja radionica

Vježbanje kreativnosti, spretnosti i zapažanjaVježbanje kreativnosti, spretnosti i zapažanja(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 19.5.2023. godine, održana je dječja radionica u "Oazinom" dnevnom boravku. Kao i obično, otpočela je nešto iza 17 sati, nakon što su se djeca okupila.

Tirkizno za tirkizni tjedanTirkizno za tirkizni tjedanU utorak, 16.5.2023. godine, u Društvenom centru održana je još jedna "Oazina" likovno-kreativna radionica.

Radionici su, pored gošće Veselinke Kastratović, predsjednice Udruge žena oboljelih od karcinoma jajnika "JA KA" iz Osijeka,  prisustvovale "Oazine" zaposlenice Sandra i Ana, kao i korisnice Mirjana, Jadranka, Vida, Mara, Rožika, Klara i Sanja.

Petak, 12. 05. 2023.

Enigmatska dječja radionica

Na ovotjednoj radionici rješavala se enigmatikaNa ovotjednoj radionici rješavala se enigmatika(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

I ovoga petka, 12.5.2023. godine, u "Oazi" se održala dječja radionica. Ovoga puta enigmatskog karaktera. Radionica je trajala dva sata, od 17 do 19 sati.

Ispred "Oaze" sudjelovala je Sandra KušenićIspred "Oaze" sudjelovala je Sandra KušenićU srijedu, 10.5.2023. godine, od 12 do 14:15 sati, putem platforme Zoom, održana je online radionica "Monitoring, evaluacija i društveni utjecaj organizacija civilnoga društva" Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Utorak, 09. 05. 2023.

Likovno-kreativna radionica

Izrada nakita "qulling"-tehnikomIzrada nakita "qulling"-tehnikomU utorak, 9.5.2023. godine, od 18 do 20 sati, održana je još jedna "Oazina" likovno-kreativna radionica namijenjena kreativnim znatiželjnicama.

Ovog puta radionici su, pored voditeljice Ane, prisustvovale "Oazine" korisnice Jadranka, Mara, Klara, Rožika i Mirjana. Sve dobro raspoložene i orne za nove podvige, nastavile su s izradom dijelova nakita od papira, odnosno šarenih trakica.

Ponedjeljak, 08. 05. 2023.

Sastanak projektnog tima

Sastanak u neformalnom okruženju - "Kod Ise"Sastanak u neformalnom okruženju - "Kod Ise"U ponedjeljak, 8.5.2023. godine, održan je sastanak "Oazinog" projektnog tima u neformalnom okruženju, na terasi slastičarnice Galerije No.1 u Belom Manastiru s početkom u 12 sati.

Petak, 05. 05. 2023.

Zabavna radionica za djecu

Već pomalo i zaboravljeno - klikeranjeVeć pomalo i zaboravljeno - klikeranje(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 5.5.2023. godine, održana je još jedna "Oazina" zabavna radionica za djecu. Započela je u 17 i trajala je do 19 sati u prostorijama Društvenog centra u Belom Manastiru. Budući da je bilo lijepo vrijeme, drugi dio radionice se održao vani, u dvorištu.

Srijeda, 03. 05. 2023.

Održana fokus-grupa

Fokus-grupa tematske mreže "4. smjena – nevidljivi rad"Fokus-grupa tematske mreže "4. smjena – nevidljivi rad"U srijedu, 3.5.2023. godine, u zajedničkim prostorijama Društvenog centra (J. Antala 3, Beli Manastir), održana je fokus-grupa tematske mreže "4. smjena – nevidljivi rad".

Utorak, 02. 05. 2023.

Pripreme za izradu nakita

Priprema materijala za izradu nakitaPriprema materijala za izradu nakita"Oazine" likovno-kreativne radionice se održavaju redovito svakog utorka od, sada, 18 do 20 sati.

Tako je bilo i ovaj utorak, 2.5.2023. godine, kada su se, pored voditeljice Ane, radionici odazvale gotovo već standardne korisnice, Sanja, Jadranka, Klara, Mirjana i Savica, koje su, nakon kratke priče o događanjima od posljednjeg susreta, prionule radu.

Petak, 28. 04. 2023.

Dječja zabavna radionica

Zabave na radionicama nikad ne nedostajeZabave na radionicama nikad ne nedostaje(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Svakog petka (osim onoga kad je pauza iz opravdanih razloga), pa tako i ovoga, 28.4.2023. godine, održala se "Oazina" dječja zabavna radionica. Počela je u 17 sati, a djeci je bila u pravom smislu riječi "zabavna" jer je igra prevladala kreativu.

Iz druženja u druženje...Iz druženja u druženje...Protekao je i mjesec travanj 2023. godine, a s njim su protekla i četiri "Oazina" druženja uz društvene igre, četvrtkom od 16 do 18 sati.

Druženja, u prisustvu aktivistica Dragane i Ane, u proteklom mjesecu održana su sljedećim redom:

  • 6.4. – Savica, Margita, Mara, Klara
  • 13.4. – Savica, Klara, Mara, Margita, Vida
  • 20.4. – Klara, Mara, Margita, Vida, Savica
  • 27.4. – Klara, Mara, Margita, Savica, Vida
Stranica 1 od 364
Nalazite se ovdje: Naslovnica
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok