MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Naslovnica

Svaki radni dan topli obrok na stoluSvaki radni dan topli obrok na stoluU proteklom mjesecu ožujku 2019. godine dostava besplatnih toplih obroka našim potrebitim sugrađanima nastavljena je zahvaljujući financiranju Grada Belog Manastira i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Tu socijalnu uslugu u spomenutom mjesecu primalo je 28 korisnika, koji su uglavnom osobe starije životne dobi, bolesne i nesposobne za rad, kao i korisnici socijalne pomoći ili primaoci minimalne mirovine.

Posebni odjeli OŠ DardaPosebni odjeli OŠ Darda(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 15. IV. 2019. godine, u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", održane su tri radionice u posebnim odjelima OŠ Darda. Radionice su održale učiteljice posebnih odjela Milana Sudarić Jager i Tihana Jozin.

Velika količina novopristigle robeVelika količina novopristigle robe"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku trećeg mjeseca 2019. godine roba je "Oazinoj" burzi donirana 25 puta, a izdavana 31 put.

Ana Jeličić i Dubravka SimendićAna Jeličić i Dubravka Simendić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 14. IV. 2019. godine, održan je Proljetni vašar u Karancu. Vašarskoj gužvi od šezdesetak štandova priključila se i "Oaza" sa svojim šarenim štandom, za kojim su bili volonteri Dubravka Simendić i Ljubomir Jeličić i "Oazina" aktivistica Ana Jeličić.

Proslava sedmog unučeta...Proslava sedmog unučeta...

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U trećem mjesecu 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Održane su 4. i 5. te 25. i 26. III., a na njima je bilo 10, 11, 10 i 10 korisnica. Radionice se održavaju u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

'Oazina' krojačica Jelena'Oazina' krojačica Jelena

"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U njemu "Oazina" krojačica Jelena Opačić-Matijević stoji na raspolaganju socijalno ugroženim i starijim osobama s područja Grada Belog Manastira.

Izrada različitih likova od kantica za smećeIzrada različitih likova od kantica za smeće(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 12. IV. 2019. godine, s početkom u 17 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održana je druga zabavna radionica za djecu u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je održala Sandra Kušenić uz pomoć mladog volontera Ozrena Malinića.

U petak, 12. IV. 2019. godine, s početkom u 13 sati, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira održan je sastanak Partnerstva za Intervencijski plan Grada Belog Manastira i Općine Darda. Tema sastanka bila je napredak Intervencijskog plana, odn. izvještaj o projektima koji se provode i koji se planiraju prijaviti. Sastanak su vodile pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove Kornelija Pacanović Zvečevac i voditeljica Pododjela za nominiranje i upravljanje projektima Laura Blagus Tenjeri. Na sastanku je bilo 11 od 30 pozvanih osoba. "Oazu" je predstavljala Sandra Kušenić.

Priprema za pranjePriprema za pranje

U trećem mjesecu 2019. godine veš se u "Oazinoj" praonici prao svega jednom to samo za potrebe Društvenog centra. Koristio se program otkuhavanja na 90 °C.

"Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Od Mile Podgornjak iz Rijeke primili smo pismo, čije dijelove prenosimo na "Oazinu" web-stranicu i pozivamo "Oazine" volontere da se uključe u spomenuto istraživanje.

Poštovani,
Studentica sam 3. godine preddiplomskog studija psihologije na Sveučilištu u Rijeci te još tri kolegice i ja provodimo istraživanje u sklopu kolegija Motivacija. Kako istražujemo motivaciju za volontiranje, potrebni su nam ispitanici koji volontiraju, a vaš volonterski centar okuplja upravo taj dio populacije. Stoga vas molimo da link na istraživanje, koji prilažem ispod ove poruke, podijelite svojim volonterima.

UPITNIK za istraživanje

Istraživanje se provodi u obliku upitnika za čije rješavanje je potrebno između 10 i 15 minuta. Unaprijed hvala i srdačan pozdrav!

Kontejneri kod uprave "Baranjskog vodovoda"Kontejneri kod uprave "Baranjskog vodovoda"

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U okviru ovogodišnje manifestacije "Uskrs u Belom Manastiru" prvo će se u srijedu, 17. IV. 2019. godine, u Etnološkom centru baranjske baštine, s početkom u 10 sati, održati "dječja radionica bojanja pisanica" (opširnije OVDJE).

Tri dana kasnije, u subotu, 20. IV. 2019. godine, na belomanastirskom Trgu slobode, također s početkom u 10 sati, održat će se uskršnji sajam i prigodan program za djecu:

  • uskršnje igre
  • druženje i igra s uskršnjim zečevima
  • veliko gnijezdo s jajima
  • Valentina Gyerek acoustic-duo

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U srijedu, 17. IV. 2019. godine, od 10 do 12 sati, Etnološki centar baranjske baštine organizira prigodni uskršnji program namijenjen djeci, koja će na radionici bojanja učiti o ukrašavanju uskršnjih jaja prirodnim materijalima: lukom, ciklom, travom, voskom, korom drveta i slično, onako kako su to radile naše bake.

Usto djeca će imati jedinstvenu priliku vidjeti kako se izrađuje malo uskršnje gnijezdo i kako se ručno rezbari ljuska jajeta. Sve što se napravi bit će izloženo u prostorijama Centra. Također će, kao posebna atrakcija, biti izloženo i veliko uskršnje jaje koje je napravila "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir".

Glumci i Tamburaški sastav KasGlumci i Tamburaški sastav Kas(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

(O predstavi vidjeti OVDJE)

1. i 2. razred PŠ Mece učiteljice Jele Merdić1. i 2. razred PŠ Mece učiteljice Jele Merdić(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U ponedjeljak, 8. IV. 2019. godine, u sklopu projekta " Nasilje baš nije fer", održana je prva radionica u Područnoj školi Mece, koja pripada OŠ Darda. Radionicu za prvi i drugi razred održala je učiteljica Jela Merdić, a za treći i četvrti razred učiteljica Nataša Mumlek. Radionice su održane prvi školski sat, s početkom u 8 sati, pa su učenici na početku bili pomalo uspavani, ali su se brzo opustili.

U petak, 8. IV. 2019. godine, 17-19 satiU petak, 8. IV. 2019. godine, 17-19 sati 

Ponedjeljak, 08. 04. 2019.

Najava Proljetnog vašara u Karancu

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Na Cvjetnu nedjelju, 14. IV. 2019. godine, s početkom u 10 sati, na sajamskoj ledini kod karanačke katoličke crkve održat će se po trinaesti put Proljetni vašar u Karancu. Vašar organiziraju udruga "Čuvari starih zanata", restoran "Baranjska kuća", etnoselo Karanac i Turistička zajednica Baranje.

Na FB-stranici BaranjaMedije može se pogledati preko 400 fotografija s prethodnih proljetnih vašara:

  • Proljetni vašar 2018. godine (143 fotografije) – OVDJE
  • Proljetni vašar 2017. godine (175 fotografija) – OVDJE
  • Proljetni vašar 2016. godine (95 fotografija) – OVDJE
Ponedjeljak, 08. 04. 2019.

Čestitka za Svjetski dan Roma

Jovica RadosavljevićJovica RadosavljevićJovica Radosavljević, predsjednik Romskog resursnog centra (RRC) iz Darde, čestita sunarodnjacima Svjetski dan Roma:

"Romi i Romkinje širom svijeta obilježavaju 8. travnja. U svoje osobno ime i u ime RRC-a iz Darde mojim Romima i Romkinjama širom svijeta gdje i jednog ima, ali i na području čitave Republike Hrvatske, čestitam Svjetski dan Roma.

Belišće, 9. IV. 2019, 20 satiBelišće, 9. IV. 2019, 20 sati

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U petak, 12. IV. 2019. godine, s početkom u 18:30 sati, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine održat će se ugodno druženje pod naslovom "Monoštor u riječi, slici i pjesmi". U druženju će učestvovati Udruženje građana "Urbani Šokci" iz Sombora te "Kraljice Bodroga" – KUDH "Bodrog" Bački Monoštor.

Ulaz slobodan!

PS. Bački Monoštor, naselje u Opštini Sombor, imenjak je Belog Manastira, koji se nekad zvao Pelmonoštor (ili samo Monoštor)!

Stranica 1 od 278
Nalazite se ovdje: Naslovnica
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok