MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Naslovnica
Ponedjeljak, 18. 02. 2019.

Poziv na radionicu izrade maski buša

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U četvrtak, 28. II. 2019. godine, s početkom u 16 sati, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine održat će se radionica izrade tradicionalnih, drvenih maski buša, ali i "modernih" maski od novijih materijala. Radionicu će voditi Danijel Marković iz Baranjskog Petrovog Sela, jedini izrađivač maski buša u Baranji, kome će se pridružiti učenici belomanastirske OŠ "Dr. Franjo Tuđman". Radionica je otvorena i besplatna za sve zainteresirane.

Buše su, prema jednoj legendi, svojom bukom i galamom tjerali Turke s ovih prostora, dok prema drugoj legendi strašne buše tjeraju zimu.

(Biografija: sh-Wiki)

Pododbor Beli Manastir SKD-a 'Prosvjeta'Pododbor Beli Manastir SKD-a 'Prosvjeta'U subotu, 16. II. 2019. godine, s početkom u 17 sati, Pododbor Beli Manastir SKD-a "Prosvjeta" održao je redovnu skupštinu u svojim prostorijama u belomanastirskom SKC-u, kojoj je prisustvovalo deset od ukupno 15 članova s pravom glasa.

Kao što je uobičajeno na takvim skupštinama, predsjednica Pododbora Aleksandra Dvornić podnijela je izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2018. godinu te program rada i financijski plan za 2019. godinu. Nakon kraće rasprave, svi izvještaji su jednoglasno usvojeni.

Vesela plesna večer u 'Staračkom domu'Vesela plesna večer u 'Staračkom domu'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 15. II. 2019. godine, od 16 do skoro 18 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održana je plesna večer za štićenike Doma. Na plesu su bile "Oazine" zaposlenice Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan, aktivistica Ana Jeličić te četiri volonterke: Katica Stupar, Klara Trajković, Margita Relić i Milka Kodila.

Saša, Kristina i VioletaSaša, Kristina i VioletaU četvrtak, 14. II. 2019. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je drugo ovogodišnje druženje "Oazinih" zaposlenica Jelene Opačić-Matijević i Stele Fabijan te "Oazinih" volontera sa štićenicima Doma.

U akciji su učestvovala tri volontera: Dubravka Simendić, Kristina Gubić i Saša Vučković.

Četvrtak, 14. 02. 2019.

Sretan Dan zaljubljenih

14. II. - Dan zaljubljenih14. II. - Dan zaljubljenih(Vidjeti OVDJE)

Volonterka Dubravka SimendićVolonterka Dubravka SimendićU srijedu, 13. II. 2019. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je još jedno druženje sa štićenicima toga Doma. Druženje su organizirale "Oazine" zaposlenice Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan, a u akciji je učestvovalo četvero volontera: Dubravka Simendić, Kristina Gubić, Margita Relić i Saša Vučković.

Osijek, Arheološki muzej, 14. II. 2019. godine u 10 satiOsijek, Arheološki muzej, 14. II. 2019. godine u 10 satiOsijek se i ove godine pridružuje globalnom plesnom ustanku, na koji poziva začetnica pokreta, američka feministkinja Eve Ensler. Na Valentinovo, 14. II. 2019. godine, osječki plesni "ustanak" time se priključuje globalnoj aktivističkoj kampanji "One Billion Rising", s ciljem sprečavanja nasilja nad ženama i djevojčicama.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu, 16. II. 2019. godine, od 9 do 12 sati, osječka Udruge za rad s mladima Breza, u suradnji s belišćanskom Udrugom za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju Zvono i Socijalnom zadrugom Mivaart udruge "Zvono" organizira pravu malu kreativnu poslasticu – ArtRoom.

Na tom događanju predstavit će se kreacije skrivenih talenata iz različitih udruga. Pozivaju se zainteresirani da dođu na to događanja u udrugu "Breza" (Ulica Lorenza Jägera 12) te da pronađu unikatne komade odjeće i nakita koji će biti samo njihovi.

Lovačka zabava u BolmanuLovačka zabava u Bolmanu

Utorak, 12. 02. 2019.

Godišnja skupština "Alerge"

Sandra Kušenić, dr. med. Mirjana Marjanović, Mirela Kotromanović, Ksenija DimićSandra Kušenić, dr. med. Mirjana Marjanović, Mirela Kotromanović, Ksenija DimićU utorak, 12. II. 2018. godine, s početkom u 18 sati, u Nastavno-sportskoj dvorani u Belom Manastiru održana je redovna izvještajna godišnja skupština belomanastirske Udruge osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga". Skupštinom je predsjedavala predsjednica dr. med. Mirjana Marjanović, a na skupštini je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić, koja je članica "Alerginog" Nadzornog odbora.

Stela Fabijan, Jelena Opačić-Matijević i Neno RadićStela Fabijan, Jelena Opačić-Matijević i Neno RadićU utorak, 12. II. 2019. godine, s početkom u 12:30 sati, u "Oazinom" dnevnom boravku održan je sastanak "Oazinog" programsko-koordinacijskog odbora (skraćeno PKO). Prisutni su bili Vesna Nedić, Stela Fabijan, Ana Jeličić, Jelena Opačić-Matijević, Neno Radić i Jovan Nedić.

Sastanak je završio u 14 sati.

Odvoz papira i plastike u veljači i ožujku 2019. godineOdvoz papira i plastike u veljači i ožujku 2019. godine

Ponedjeljak, 11. 02. 2019.

Svjetski dan bolesnika

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Svrha obilježavanja tog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Svaki bolesnik ima pravo na potrebne zdravstvene usluge te ima pravo znati od čega boluje i sudjelovati o odlukama o vlastitom zdravlju.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Centar za kulturu Grada Belog Manastira poziva zainteresirane na treće predavanje iz ciklusa "Grof Monte Cristo: Avanturizam i didaktika". Predavanje nosi naslov "Grof Monte Cristo – Društvene, političke i iznenadne egzotične prilike", a predavačica je Ana-Marija Posavec.

Predavanje će se održati u Gradskoj knjižnici u Belom Manastiru 13. II. 2019. (srijeda), s početkom u 18 sati. Ulaz slobodan.

Radno predsjedništvoRadno predsjedništvoU petak, 8. II. 2019. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održana je redovna izborna sjednica Skupštine Mirovne grupe Oaza. Sjednicu je vodila Ana Jeličić, u radnom predsjedništvo bile su Ljubica Buha i Savica Vujatović, a zapisničarka je bila Sandra Kušenić. Sjednici je prisustvovao 21 od ukupno 28 članova.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U srijedu i četvrtak, 13-14. II. 2019. godine, od 9:35 do 15:20 sati, u belomanastirskoj Osnovnoj školi "Dr. Franjo Tuđman" održat će se valentinovski sajam pod imenom "Mravoljub" u organizaciji Učeničke zadruge "Mravci-znalci". Moto sajma je: "Iznenadite voljene poklončićem..."

Korisnica 'Oazine' burze odjeće i obućeKorisnica 'Oazine' burze odjeće i obuće"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku mjeseca siječnja 2019. godine roba je "Oazinoj" burzi donirana 25 puta, a izdavana 43 puta.

Stranica 1 od 273
Nalazite se ovdje: Naslovnica
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok