MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Naslovnica
Srijeda, 21. 03. 2018.
Pročitano 9 puta

"Nasilje baš nije fer" – Održana druga radionica

Razred 2.a učiteljice Ljerke ĐerfiRazred 2.a učiteljice Ljerke ĐerfiTokom drugog i trećeg mjeseca 2018.godine u belomanastirskoj Osnovnoj školi "Dr. Franjo Tuđman", a u sklopu "Oazinog" projekta "Nasilje baš nije fer", održana je u svim drugim razredima druga radionica nenasilne komunikacije pod nazivom "Budimo prijatelji". Radionicu su sa svojim učenicima održale učiteljice Ljerka Đerfi (2.a), Melita Lesić (2.b), Mirela Elveđi (2.c) i Mirta Pilić (2.d).

Srijeda, 21. 03. 2018.
Pročitano 8 puta

Fotovijest: Početak proljeća u Belom Manastiru

Centar Belog Manastira pod snijegomCentar Belog Manastira pod snijegom(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Srijeda, 21. 03. 2018.
Pročitano 19 puta

Zašarenite Facebook kao potporu osobama s "downom"

Različitim čarapama podržite osobe s 'downom'Različitim čarapama podržite osobe s 'downom'Danas je Svjetski dan sindroma down. U znak potpore našim prijateljima s downom obujte danas različite šarene čarape, fotkajte ih i tim fotografijama zašarenite Facebook te time pokažite da podržavate borbu osoba sa sindromom down da se integriraju u naše društvo, da im osiguramo mjesto u vrtiću i školi, da im osiguramo posao i život učinimo ljepšim.

Srijeda, 21. 03. 2018.
Pročitano 14 puta

Potpišite peticiju za europske manjinske jezične zajednice

Manjine obogaćuju EuropuManjine obogaćuju EuropuU Europskoj Uniji živi oko 50 milijuna ljudi koji su pripadnici nacionalnih manjina ili zajednica koje govore manjinskim jezicima. Potpišite peticiju i pomognite stvoriti bolju budućnost za nacionalne manjine i manjinske jezične zajednice u Europi! Detaljan opis Inicijative može se vidjeti ovdje, a online potpisati peticiju moguće je OVDJE.

Utorak, 20. 03. 2018.
Pročitano 29 puta

Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije

Kliknite na plakat za veći formatKliknite na plakat za veći format

Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije, koji se obilježava 21. ožujka, na datum kada je 1960. godine, prilikom mirnog prosvjeda protiv rasističkih zakona i aparthejda, policija u Južnoafričkoj Republici ubila 69 osoba, Centar za mir – Osijek obilježit će u sklopu kampanje protiv govora mržnje na internetu.

Centar za mir – Osijek provodi projekt "Koalicija pozivnih glasnika za borbu protiv govora mržnje na internetu", koji je financiran sredstvima EU – Opće uprave za pravosuđe.

Projekt provodi konzorcij od osam organizacija iz sedam zemalja (Bugarska, Češka, Grčka, Hrvatska, Italija, Rumunjska, Velika Britanija).

Ponedjeljak, 19. 03. 2018.
Pročitano 60 puta

Dan lastavica

Ptica lastavicaPtica lastavicaSvake se godine 19. ožujka obilježava Dan lastavica. To je dan kad se slavi njihov povratak s juga, koji nagovješćuje početak proljeća. Lastavice su male ptice pjevice s crnim leđima plavkastog odsjaja, riđim grlom i čelom, bijelim trbuhom i dugim rašljastim repom. Dok lete, lastavice mogu izgledati posve crne, a najlakše ih je prepoznati po repu i vještom letu.

U proljeće se sele iz Afrike na sjever kako bi se gnijezdile i podizale svoje mlade. U Hrvatskoj se mogu vidjeti od ožujka do rujna. Mlade lastavice su nešto manje i imaju kraći rep od odraslih.

Nedjelja, 18. 03. 2018.
Pročitano 32 puta

Najava programa "Uskrs u Belom Manastiru"

Kliknite na plakat za veći formatKliknite na plakat za veći format

Turistička zajednica Baranje i Etnološki centar baranjske baštine, pod pokroviteljstvom Grada Belog Manastira, povodom Uskrsa pripremaju dvodnevni program za najmlađe. U srijedu, 21. III. 2018. godine, s početkom u 13 sati, u Etnološkom centru održavat će dječja radionica bojanja pisanica na tradicionalan način, dok će se u subotu, 24. III., s početkom u 10 sati, organizirati uskršnji sajam i prigodan dječji program na belomanastirskom Trgu slobode.

U okviru subotnjeg prigodnog programa organizirat će se: 1) traženje skrivenih uskršnjih jaja, 2) druženje s motozečevima uz iznenađenja te 3) koncert za djecu.

Petak, 16. 03. 2018.
Pročitano 42 puta

PaRIter: Poziv EVS volonterima / volonterkama

Projekt 'Volunteer to grow' u RumunjskojProjekt 'Volunteer to grow' u RumunjskojUdruga za ljudska prava i građansku participaciju "PaRiter" iz Rijeke obavještava mlade o mogućnosti sudjelovanja na projektu "Volunteer to grow" u Rumunjskoj u sklopu Europske volonterske službe (EVS). Više informacija o projektu nalazi se na web-stranici "PaRItera" ovdje.

Petak, 16. 03. 2018.
Pročitano 30 puta

Predstavljanje projekta za koncept "0 kilometara"

Osječka Udruga za kreativni razvoj Slap i Lokalna akcijska grupa Baranja pozivaju na predstavljanje projekta "Clusters of Innovative Zero-km Agrofood Marketplaces for Growth" – CAMARG, financiranog u okviru programa Interreg Mediterranean 2014–2020.

Predstavljanje će biti održano u srijedu, 21. ožujka 2018. godine, s početkom u 17 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira, na adresi Imre Nagya 2c.

Četvrtak, 15. 03. 2018.
Pročitano 67 puta

Program obilježavanja 73. godišnjice Bolmanske bitke

Bolmanski spomenikBolmanski spomenikUdruga antifašističkih boraca i antifašista Beli Manastir i Općina Jagodnjak organiziraju u subotu, 17. III. 2018. godine, obilježavanje 73. godišnjice Bolmanske bitke. Tom prilikom položit će se vijenci na spomenike i spomen-grobnice u Petlovcu, Baranjskom Petrovom Selu, na Bolmanskom spomeniku te u centru Bolmana prema ovom programu:

10:00 sati, u Petlovcu – Spomenik palim borcima vojvođanskih brigada

Srijeda, 14. 03. 2018.
Pročitano 24 puta

"Glas Slavonije" o BM-natječaju za udruge

"Oaza" u "Glasu Slavonije""Oaza" u "Glasu Slavonije"U "Glasu Slavonije" od 14. III. 2018. godine (stranica 20) objavljen je veći članak Ivice Getta pod naslovom "Grad daje 420.000 kuna za projekte tridesetak udruga". U članku se govori o tome kako će 2018. godine Grad Beli Manastir financirati projekte i programe udruga iz područja kulture, socijalne zaštite i razvoja gospodarskih djelatnosti:

Srijeda, 14. 03. 2018.
Pročitano 52 puta

Smeće na Bolmanskom spomeniku

Bolmanski spomenik zatrpan smećemBolmanski spomenik zatrpan smećem(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Na raskršću puteva Bolman – Baranjsko Petrovo Selo – Petlovac nalazi se "Spomenik palim borcima pripadnicima III. armije". Spomenik s kriptom podignut je 1951. godine da čuva uspomenu na Bolmansku bitku, koja je vođena od 6. do 21. III. 1945. godine.

Utorak, 13. 03. 2018.
Pročitano 23 puta

Smilja Ignac - najstarija "Oazina" korisnica

Slika iz "Glasa Slavonije" (2018)Slika iz "Glasa Slavonije" (2018)U "Glasu Slavonije" od 13. III. 2018. godine, na 18. stranici, objavljen je veliki članak Ivice Getta, preko cijela tri stupca, o 86-godišnjoj Belomanastirki Smilji Ignac, koja je dugogodišnja korisnica "Oazinih" socijalnih usluga besplatnih toplih obroka i pomoći u kući.

U članku je, pored ostaloga, napisano da je Smilja najstarija baranjska Romkinja, da živi sama u svojoj kućici u belomanastirskoj Pančićevoj ulici, da na televiziji voli gledati zabavne emisije te da najviše voli jesti ono što ima.

Utorak, 13. 03. 2018.
Pročitano 51 puta

U Dardi predstavljanje projekta za Rome

Romsko kulturno-umjetničko društvo DardaRomsko kulturno-umjetničko društvo DardaU petak, 16. III. 2018. godine, s početkom u 14 sati, u darđanskom Domu kulture bit će predstavljen projekt nazvan "Muzej osobne povijesti Roma". Taj će projekt, u partnerstvu s Romskim kulturno-umjetničkim društvom (RKUD) Darda, provoditi zagrebačka udruga "Fade in" na području Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije.

Utorak, 13. 03. 2018.
Pročitano 49 puta

Redovna izvještajna sjednica "Oazine" Skupštine

Radno predsjedništvoRadno predsjedništvo(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 13. III. 2017. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održana je redovna izvještajna sjednica Skupštine Mirovne grupe Oaza. Sjednicu je vodila Ana Jeličić, u radnom predsjedništvu bile su dr. med. Miroslava Kralj, Jadranka Kuduz i Ljubica Buha. Sjednici je prisustvovao 21 od ukupno 30 članova.

Dnevni red sjednice bio je:

Utorak, 13. 03. 2018.
Pročitano 34 puta

18. sjednica "Oazinog" Upravnog odbora

'Oazin' upravni odbor'Oazin' upravni odbor utorak, 13. III. 2018. godine, s početkom u 17:30 sati, u "Oazinom" uredu održana je sjednica Upravnog odbora (UO) Mirovne grupe Oaza. Pored predsjednice "Oaze" dr. med. Miroslave Kralj, koja je po funkciji članica i predsjedavajuća UO, na sjednici su bile članice UO Ljubica Buha i Sofija Petrović te direktorica "Oaze" Vesna Nedić. Odsutne su bile članice UO Gordana Čiča i Jasna Petrović. Zapisnik je vodila Ana Jeličić.

Utorak, 13. 03. 2018.
Pročitano 59 puta

Radni sastanak u Gradu Belom Manastiru

Belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob (desno)Belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob (desno)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje-GBM)

U utorak, 13. III. 2018. godine, s početkom u 14 sati, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira održan je radni sastanak na temu budućih zajedničkih prijava na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava, odnosno projekata u kojima će belomanastirske udruge te ustanove i trgovačka društva biti prijavitelji, a Grad Beli Manastir partner ili suradnik.

Utorak, 13. 03. 2018.
Pročitano 35 puta

Poziv na humanitarnu izložbu fotografija

Kliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatuKliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatu

U sklopu humanitarne akcije "Za Dorianovo zdravo i sretno djetinjstvo", Grad Beli Manastir, Centar za kulturu, "Prijatelji Svetog Martina" i Foto-kino klub "Baranja-film" pozivaju Belomanastirce i Baranjce na humanitarnu izložbu fotografija Momira Dvornića. Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 19. III. 2018. godine, u 18.00 sati, u izložbenom prostoru Centra za kulturu Grada Belog Manastira (predvorje kina).

Ponedjeljak, 12. 03. 2018.
Pročitano 51 puta

Donacija "Oazinoj" burzi iz Zagreba

Paket iz ZagrebaPaket iz ZagrebaU ponedjeljak, 12. III. 2018. godine, "Oazinoj" burzi odjeće i obuće poštom je pristigla donacija iz Zagreba. U velikoj kutiji bilo je dosta ženske odjeće: dvije jakne, potom bluze, košulje, suknje, hlače... Donatorica je za "Oazinu" burzu doznala preko Facebooka, poslala poruku s pitanjem prima li se roba i izvan Belog Manastira, a nakon potvrdnog odgovora paket pun odjeće poštom poslala na "Oazinu" adresu.

Nedjelja, 11. 03. 2018.
Pročitano 29 puta

Rad "Oazinog" šnajderaja (II/2018)

Zavjese, hlače, jastučniceZavjese, hlače, jastučnice"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U njemu gerontokrojačica Jelena Opačić-Matijević besplatno prepravlja i krpi garderobu za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira.

Tokom drugog mjeseca 2018. godine gerontokrojačica je iskrojila i sašila dvije zavjese, šest jastučnica te zakrpila jednu jaknu i jedne hlače.

Stranica 1 od 246
Nalazite se ovdje: Naslovnica