MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 15. 01. 2019.

Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

 19. I. - Dan mimoza 19. I. - Dan mimozaAko ste se ikad zapitali zašto je cvijet mimoze izabran za zaštitni simbol borbe protiv raka vrata maternice, u nastavku slijedi odgovor. Mimoza u mnogim kulturama simbolizira ženu, slobodu, emancipaciju i osjećajnost, a samim time što cvjeta u ledenim uvjetima pokazuje i snagu i otpornost, koju bi svaka žena trebala imati kada je u pitanju vlastito zdravlje.

19. I. - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice19. I. - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata materniceUpravo zato se diljem Republike Hrvatske svake godine obilježava Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. U Zagrebu će se Dan mimoza obilježiti 19. I. 2019. godine na Trgu Petra Preradovića u trajanju od 10 do 14 sati.

Pozivaju se svi građani da se pridruže u obilježavanju i simboličnom kupnjom mimoza podrže borbu protiv raka vrata maternice.

(Izvor: Facebook)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok