MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 24. 05. 2013.

Sajam projektnih ideja u Belom Manastiru

Okrugli stol 'Partnerstva i inovacije'Okrugli stol 'Partnerstva i inovacije'U petak, 24. V. 2013. godine, od 10 do 15 sati, u belomanastirskom Hotelu Patria, a u organizaciji osječke Udruge za kreativni razvoj "Slap" i Lokalne akcijske grupe (LAG) Baranja, održan je Sajam projektnih ideja. Sajam je organiziran s ciljem da se okupe ključni dionici ruralnog razvoja Baranje, da se predstave inovativne projektne ideje te da se otvori forum za poslovno povezivanje i stvaranje efikasnijih projektnih partnerstava.

Na sajmu je bilo prisutno petnaestak proizvođača, nevladinih organizacija i lokalnih uprava, a mogli su se i degustirati lokalni baranjski proizvodi (vina, sirevi, kulin iz Jagodnjaka). Mirovnu grupu Oaza na sajmu je predstavljala Ana Jeličić, voditeljica likovno-kreativnih radionica za žene i "Oazinog" volonterskog centra, a na okruglom stolu projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Sajam je sastavni dio projekta Rural.net, kojega udruga "Slap", u okviru programa IPA CBC Mađarska-Hrvatska, provodi u partnerstvu s Manjinskom udrugom "Naši ljudi" iz Mađarske i s LAG-ovima Baranja i Beremend. Projektom se jačaju ljudski kapaciteti za razvoj prekograničnog ruralnog prostora, izrađuje se lokalna razvojna strategija Baranje te zajednička regionalna razvojna strategija i platforma djelovanja LAG-ova Baranja i Beremend.

U 12 sati upriličen je okrugli stol "Partnerstva i inovacije". Kroz tematsku raspravu nastojao se stvoriti okvir za kvalitetniju komunikaciju projektnih dionika unutar Baranje, potaknuti stvaranje dugoročnih razvojnih partnerstava i otvoriti prostor za nove, inovativne pristupe lokalnom razvoju. Nada Kožul, projekt-menadžerica Regionalne razvojne agencije, govorila je o partnerstvu, prilikama i izazovima, a Miroslav Varga, stručnjak za internet-marketing, o inovacijama na koje se treba priključi svaka osoba kojoj je stalo ne samo da uspije proizvesti, nego i prodati svoj proizvod.

Nakon okruglog stola, uslijedilo je druženje i ručak.

Pročitano 1284 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok