MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 26. 07. 2013.

Treći Sajam udruga u Tenji

'Oazin' štand na Sajmu udruga u Tenji'Oazin' štand na Sajmu udruga u Tenji

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 26. VII. 2013. godine, od 10 do 14 sati, u dvorištu Osnovne škole Tenja održan je treći "Sajam udruga u Tenji" u organizaciji Ženske udruge "Izvor". Sajam je održan na Dan Mjesnog odbora Tenja, koji se poklapa s mjesnim "kirbajem", katoličkim blagdanom Svete Ane. Cilj sajma je zajedničko predstavljanje stanovništvu Grada Osijeka, naselja Tenja i široj javnosti aktivnosti organizacija civilnoga društva s područja Osječko-baranjske županije. Pored predstavljanja rada udruga putem pisanih materijala, Sajam pruža mogućnost izlaganja i prigodne prodaje predmeta koje udruge proizvode.

Na sajmu je, uz organizatora, učestvovalo nekoliko udruga i organizacija: Agencija lokalne demokracije (Osijek), Dom za psihički bolesne odrasle osobe Osijek, Mirovna grupa Oaza Beli Manastir, PRONI centar za socijalno podučavanje – Osijek, "Suncokreti" (Osijek), Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono (Belišće), Udruga Roma Općine Darda (Mece) i Udruga žena "Dora" (Aljmaš) te nekoliko OPG-ova i proizvođača etnosuvenira, među kojima je bio i Josip Trčak iz Gajića, koji izrađuje drvene suvenire.

Uime Mirovne grupe Oaza na sajmu su bile Ana Jeličić i Vesna Nedić i izložile mnogobrojne i raznovrsne radove nastale na "Oazinim" likovno-kreativnim radionicama za žene. Zanimljive radove i promotivne materijale izložili su i ostali izlagači, ali ih je – nažalost – vidjelo veoma malo posjetilaca. Ipak je izlagačima sajam bio koristan jer su se mogli međusobno bolje upoznati i vidjeti čime se tko bavi, a to je bila i prilika Slavonskoj i Osječkoj televiziji da za svoje gledaoce snime priloge o djelovanju nekih udruga iz Osječko-baranjske županije.

Pročitano 1310 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok