MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 20. 03. 2010.

Izobrazba o samofinanciranju u Zadru

Izobrazba u Zadru
Učesnici pažljivo prate predavanje

Od 18. do 20. III. 2010. godine u IMPACT-u, Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru, održana je izobrazba o samofinanciranju. Organizator izobrazbe bila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s British Councilom u Republici Hrvatskoj.

Kako Nacionalna zaklada kontinuirano unapređuje modele podrške civilnom društvu u Hrvatskoj, ovaj je put u cilju kvalitetnije provedbe ugovorenih programa samofinanciranja u udrugama – korisnicama institucionalne potpore organizirala dodatnu izobrazbu na temu samofinanciranja. Izobrazbu je vodila Catriona Rust, međunarodna stručnjakinja za područje razvoja društvenog poduzetništva iz britanske tvrtke SEL (Social Enterprice London).

Izobrazba u Zadru
Grupni rad

Na izobrazbi se moglo čuti što je to socijalno poduzetništvo (kao jedan od načina samofinanciranja u organizacijama civilnoga društva), koje su njegove karakteristike, značaj, principi… Govorilo se i o mnogim konkretnim primjerima dobre prakse. To je omogućilo predstavnicima udrugā – korisnicā institucionalne potpore da razmotre mogućnost uvođenja i provedbe programa samofinanciranja u svojim organizacijama.

Izobrazbi u Zadru prisustvovali su predstavnici 40-ak udruga, a u ime Mirovne grupe Oaza projekt-koordinatorica Vesna Nedić. Iz Baranje bila je još i Jasna Petrović iz Udruženja "Baranja" Bilje. Putne troškove i troškove smještaja (noćenje s doručkom) udruge su pokrivale iz odobrenog proračuna institucionalne potpore Nacionalne zaklade.

Izobrazba u Zadru
Predstavnice Oaze, ZvoniMira, OGI-ja
Izobrazba u Zadru
Catriona Rust iz Londona
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok