MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 04. 10. 2022.

Online izobrazba Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Ispred 'Oaze' sudjelovala je Sandra KušenićIspred 'Oaze' sudjelovala je Sandra KušenićU utorak, 4.10.2022. godine, od 9:30 do 13:30 sati održana je izobrazba "Normativni okvir financijskog poslovanja neprofitnih organizacija, planiranje, samoprocjena, porezne obveze i porezna obilježja primitaka koje isplaćuju" u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Predavanje se sastojalo od dva dijela.

Prvi dio pod nazivom "Normativni okvir financijskog poslovanja neprofitnih organizacija, planiranje i samoprocjena", održala je mr. sc. Andreja Milić, savjetnica, urednica HZ RIF-a. Tu je bilo riječi o zakonima koji se odnose na financijsko poslovanje udruga, o načinu izrade i provođenju financijskih planova, o dvojnom i jednostavnom knjigovodstvu, financijskom izvještavanju, o registru neprofitnih organizacija, izradi godišnjeg plana rada te o provođenju samoprocjene. Ono što se bitno naglašavalo, a svakako je jako važno svima, je za što se sve mogu plaćati kazne i kolike su one. Svakako je važno znati sve zakone i pravila kako bi se te kazne izbjegle pa su i ovakve radionice jako važne za rad udruga.

Drugi dio predavanja pod nazivom "Djelovanje udruga u poreznom sustavu RH" vodila je dr. sc. Marija Zuber, savjetnica, urednica HZ RIF-a. U ovom dijelu govorilo se o porezima, tko je i kada dužan plaćati porez, o plaćama i neoporezivim primicima radnika.

Sve informacije su značajne za rad udruga. Predavanje je bilo detaljno i razumljivo.

Prisustvovalo je 100 sudionika, što je bio i maksimalno predviđen broj. Ispred "Oaze" predavanje je pratila Sandra Kušenić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok