MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 04. 05. 2012.

"Oazin" gerontomajstor ima pune ruke posla

Oazin majstor u kući
Robert Dvornić u akciji 'Zelena čistka'

Robert Dvornić, "Oazin" majstor u kući, tzv. "gerontomajstor", po struci elektrotehničar, tokom četvrtog mjeseca 2012. godine dobro se uhodao u svoje zadatke. Zaposlen je preko mjere HZZ-a javni radovi pa je puno radno vrijeme proveo obilazeći korisnike "Oazinog" programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira". Pored toga, kad zatreba, odradio je ponešto i u samoj "Oazi" (montiranje gajtana za sušenje rublja u "Oazinom" dvorištu; popravak bicikla gerontodomaćici koja se žuri; postavljanje brava i lokota na ormare radi neželjenih "posjeta" nekih neodgovornih korisnika u internet-klubu itd.).

Kad su stare osobe doznale što sve naš majstor može, dijapazon njegovih poslova naglo se povećao. Tako je dosada odradio sve i svašta: odčepljivanje odvoda ispod sudopera u koji se svašta sipa; podešavanje televizora; zamjena grijača na štednjaku; popravak željeznih vrata, kapija i brava jer se razumije i u bravariju; lijepljenje traka na vrata koja ne dihtuju; popravak karnišni, kosilica, lustera, namještaja, motika, pegli, produžnih kablova, rolapa, roletni, sijaličnih grla, sjekirica, slavina, štokova i pragova, utičnica, vodokotlića… Pored nabrojanog  gletovao je i krečio kupatilo, sređivao dvorišta, popunjavao staze šljunkom, oštrio noževe na kosilici, kosio travu kosilicama onima koji ih imaju, a ponekad i običnom kosom…

Nastala je prava jagma za našim majstorom jer svi misle da im se treba popraviti i obaviti baš sve. Zato smo starim osobama morali objasniti da imamo samo jednog majstora za sve korisnike te da on ne može odjednom sve uraditi pa treba malo i pričekati na njegove usluge. Uza sav posao, "Oazin" je majstor s Davorom Fričom, asistentom u internet-klubu, učestvovao u "Zelenoj čistki", koju je organizirao Grad Beli Manastir.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok