MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 15. 06. 2023.

Okrugli stol na temu volontiranja

Okrugli stol održao se u Gimnaziji Beli ManastirOkrugli stol održao se u Gimnaziji Beli Manastir(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 15.6.2023. godine, u organizaciji Mirovne grupe Oaza, održan je okrugli stol pod nazivom "Kako zainteresirati učenike i poticati građane na volontiranje". Održan je u Gimnaziji Beli Manastir, s početkom u 9 sati.

Dnevni red okruglog stola bio je:

  1. Uvod i pozdravna riječ voditeljice projekta i domaćina
  2. Kratak osvrt na statistiku anketiranja učenika prvih razreda srednjih škola Baranje
  3. "Kako zainteresirati učenike i poticati građane na volontiranje"
  4. Zaključak okruglog stola

Razgovor je tekao prema dnevnom redu.

Nakon osvrta na statistiku anketiranja, provedena je rasprava kako ljude općenito zainteresirati za volontiranje, koji su uzroci slabijeg interesa za volontiranje, što bi ljude potaklo na volontiranje i sl.

Svi sudionici iznosili su svoje stavove i iskustva.

Na kraju su doneseni zaključci i svi su se složili kako je potrebno veće vrednovanje volontiranja, isticanje prednosti volonterskog rada, uključivanje i roditelja i djece u volonterske akcije te usmjeravanje djece u školama.

Na okruglom stolu sudjelovali su:

  • Nina Savić – pedagoginja Gimnazije Beli Manastir
  • Zvonimir Janković – pedagog Prve srednje škole Beli Manastir
  • Višnja Bodlović – profesorica iz Druge srednje škole Beli Manastir
  • Josip Molnar – DVD Beli Manastir
  • Diana Mendler – GDCK Beli Manastir
  • Milorad Nenadović – Udruženja "Baranja" iz Luga

te "Oazine" zaposlenice Ana Jeličić, Vesna Nedić, Dragana Brnjevarac i Sandra Kušenić.

***

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizents fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok