MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 09. 10. 2023.

Volonterski program za srednje škole Baranje (2)

Volonterski program Gimnazije Beli ManastirVolonterski program Gimnazije Beli ManastirNakon sastanka, u srijedu, 13.9.2023. godine, s pedagoginjama Ninom Savić iz Gimnazije Beli Manastir i pedagoginjom Marijom Šimunek iz Druge srednje škole Beli Manastir, o čemu smo pisali ovdje, i Nina Savić, pedagoginja Gimnazije Beli Manastir radila je na volonterskom programu koji bi trebao ući u kurikulume Gimnazije.

Cilj spomenutog sastanka bio je kreiranje volonterskog programa za učenike srednjih škola Baranje koji bi ušao u kurikulume za školsku godinu 2023./2024. godinu. Ovo je jedna od aktivnosti projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" financiranog od Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Nakon rada na kurikulumu, koji ide u procedure koje su potrebne da bude usvojen Nina Savić, pedagoginja Gimnazije Beli Manastir je, kako je i dogovoreno na sastanku, poslala prijedlog volonterskog programa koji bi ušao u kurikulum njihove škole.

Iz njega se vide aktivnosti programa, njihovi nositelji, broj učenika koji se namjerava obuhvatiti, mjesto i broj sati izvođenja, ciljevi i rezultati aktivnosti…

* * *

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizens fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok