MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 18. 09. 2023.

Sastanak projektnog tima

Sandra, Dragana, Vesna i AnaSandra, Dragana, Vesna i AnaU ponedjeljak, 18.9.2023. godine, s početkom u 9 sati, održao se sastanak "Oazinog" projektnog tima. Članice tima su se okupile kod kolegice Ane na terasi kako bi razgovarale o aktivnostima projekata koji su u tijeku.

Razgovaralo se o aktivnostima ACF-ovog projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje", projektu "VolontirAti?" financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te projektu "Oaza u 2023." kojeg financira Grad Beli Manastir.

Jedna od tema je bila i suradnja s Udrugom žena Vukovar i putovanje u Vukovar, kao i obilazak korisnika Doma za starije i nemoćne po projektu "VolontirAti?" te se prošao čitav plan aktivnosti tog projekta. Govorilo se i o besplatnim instrukcijama iz matematike koje "Oaza" pruža te mogućem uvođenju "pomoći u učenju" koje bi se održavalo jednom tjedno. U planu je i održavanje edukacija "Biti volonter" u baranjskim selima s kojima je potpisan ugovor.

Sastanak je okončan u 12 i 20 sati nakon kojeg su se članice tima, Sandra, Ana, Vesna i Dragana, vratile drugim poslovnim obavezama.

* * *

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizens fundCroatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67 € osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok