MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 11. 09. 2023.

Rezultati održanog okruglog stola u sklopu projekta ACF-a

Volonterski rad bi trebalo više vrednovatiVolonterski rad bi trebalo više vrednovatiNa osnovu održanog okruglog stola, 15.6.2023. godine, na temu "Kako zainteresirati i poticati građane na volontiranje", gdje su predstavnici srednjih škola i nevladinih organizacija Baranje podijelili svoja iskustva volontiranju u svojim organizacijama, doneseni su rezultati o tome kako i na koji dan uključiti učenike, roditelje i ostale građane u volonterske akcije.

Okrugli stol je održan u sklopu projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje". Doneseni su stavovi, dosadašnja iskustva, poteškoće u provedbi volonterskih programa srednjih škola i nevladinih organizacija.

Da podsjetimo, na okruglom stolu sudjelovali su pedagoginja Gimnazije Beli Manastir Nina Savić, izvršni direktor Udruženja "Baranja" Milorad Nenadović, profesorica Druge srednje škole Beli Manastir Višnja Bodlović, pedagog Prve srednje škole Beli Manastir Zvonimir Janković, volonterka Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir Diana Mendler, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Beli Manastir Josip Molnar i predstavnice "Oaze" Dragana Brnjevarac, Sandra Kušenić i Vesna Nedić.

Neki od rezultata okruglog stola su:

  • više vrednovati volonterski rad pa makar i u onoj mjeri koliko je to izvedivo
  • izdavati potvrde o volontiranju kako bi volonteri imali osjećaj da ipak netko ističe vrijednost njihovog rada
  • isticati vrijednosti volontiranja, "ekvivalent davanja", više javno pričati o tome
  • poticati roditelje da volontiraju s djecom i svojim primjerom im pokazuju da to vrijedi

* * *

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizens fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok