MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 13. 09. 2023.

Radni sastanak u vezi volonterskih programa za srednje škole Baranje

Sastanak se održao u Gimnaziji Beli ManastirSastanak se održao u Gimnaziji Beli ManastirU srijedu, 13.9.2023. godine, s početkom u 13 sati, u Gimnaziji Beli Manastir, održan je radni sastanak predstavnica "Oaze", Ane Jeličić i Vesne Nedić, i predstavnica Gimnazije Beli Manastir, pedagoginje Nine Savić te Druge srednje škole Beli Manastir, pedagoginje Marije Šimunek.

Cilj sastanka bio je kreiranje volonterskog programa za učenike srednjih škola Baranje koji bi ušao u kurikulume za školsku godinu 2023./2024. Ovo je jedna od aktivnosti projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" kojeg financira Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Na početku sastanka voditeljica projekta je prezentirala Prijedlog volonterskog programa za učenike srednjih škola Baranje nastao na osnovu zaključaka okruglog stola "Kako zainteresirati i poticati građane na volontiranje", održanog 15.6.2023. s predstavnicima svih triju baranjskih srednjih škola i predstavnicima nevladinih organizacija koje djeluju na području Baranje, te fokus-grupe, održane 4.4.2023. godine, također s istim predstavnicima.

U razgovoru s pedagoginjama Gimnazije i Druge srednje škole Ana i Vesna su upoznate s načinom kreiranja raznih programa, aktivnosti za kurikulume škola, kao i s načinom odobravanja istih prije nego se pošalju u Ministarstvo znanosti i obrazovanja: program prvo bude predstavljan Vijeću učenika, Vijeću roditelja, pa ga onda usvajaju Nastavničko i Školsko vijeće.

Pedagoginje su predstavile volonterske programe koje su do sada provodile. Razmatrale su se aktivnosti koje bi mogle uči kao volonterski program u kurikulume za pojedine škole za školsku godinu 2023./2024. i došlo se do zanimljivih prijedloga. Na kraju su se sve prisutne složile i dogovorile da im se na mail pošalje prijedlog volonterskog programa koji je izradila voditeljica projekta i da "Oaza" dobije konačan program koji će se ticati volontiranja, a bit će dio školskog kurikuluma.

Pedagog Prve srednje škole, Zvonimir Janković bio je spriječen prisustvovati sastanku pa su mu predstavnice "Oaze" u školi ostavile prijedlog projekta te će se kasnije s njim i čuti.

* * *

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizens fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok