MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 09. 02. 2017.

"Korak ka jednakosti" o "Oazinim" projektima

U emisiji "Korak ka jednakosti" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u četvrtak, 2. II. 2017. godine, s početkom u 17 sati, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić. Tema razgovora bile su aktivnosti "Oazinih" projekata "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji" i "Od starog pravimo novo". Emisija je postavljena na YouTube pa je možete preslušati "klikanjem" na gornju sliku.

Jedna od aktivnosti projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji" je organiziranje pomoći socijalno ugroženim osobama iznad 60 godina starosti – nabavka i raspodjela odjeće i obuće, kao i njihova prepravka i šivanje. Odjeća i obuća skuplja se preko "Oazine" burze, koja postoji već tri godine.

Glavna aktivnost projekta "Od starog pravimo novo" također se provodi zahvaljujući "Oazinoj" burzi odjeće i obuće. Dio odjeće koju građani doniraju Burzi nije baš upotrebljiv pa postaje reciklažni materijal. Od takve odjeće, kao i od drugih reciklažnih materijala, "Oazine" aktivistice izrađivale su razne upotrebne predmete.

Napomena: U audiozapisu, od 10. do 14. minute, postoji stanka na mjestu gdje je YouTube automatski izbrisao emitirani muzički broj.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok