MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 18. 09. 2014.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (VIII/2014)

Kod izdavanja robe bitna je i veličinaKod izdavanja robe bitna je i veličina"Oazina" burza odjeće i obuće jedna je od aktivnosti "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. U toku osmog mjeseca 2014. godine "Burza" je nastavila s prikupljanjem donirane robe i njezinom podjelom ugroženim građanima. Odziv donatora je dobar, a onako kako se roba zaprimala, tako se polako i izdavala.

U osmom mjesecu "Burza" je robu zaprimila 22 puta. Zbog veće količine robe pojedine su je osobe donosile i više puta, a donatori su bili s područja Belog Manastira te po jedna osoba iz Njemačke, Kneževih Vinograda i Luča. Donirala se razna roba: muška i ženska odjeća i obuća, odjeća za mlade, posteljina, marame, kaputi isl. Najmanje se donosi odjeća za bebe i djecu te patike za sve uzraste, o čemu "Burza" redovito podsjećamo na svojoj fejsbukovskoj stranici. Najbrže se izdaje posteljina, a ostalo nešto sporije jer se za drugu robu mora uskladiti i veličina.

Roba je u kolovozu izdana 50 puta, s tim da su pojedine osobe dolazile više puta jer ne nađu odmah sve što bi im trebalo, a obično se radi o mnogobrojnim obiteljima pa im je potrebna odjeća i obuća za različite uzraste. Nekoliko osoba kojima je izdana roba žive izvan područja Grada Belog Manastira (Batina, Bolman, Luč), što nije predviđeno "Oazinim" programom, ali je programski tim odlučio da se tim osobama ipak pomogne jer zadovoljavaju kriterije socijalno ugroženih osoba, a robe je bilo dovoljno.

Većina osoba kojima je izdana roba (90 i više posto) korisnici su novčane pomoći i nalaze se na listi Centra za socijalnu skrb Beli Manastir, s kojim je "Oaza" u stalnom kontaktu. Također, većina osoba koje su zatražile "Burzinu" pomoć romske su populacije i imaju obitelji s velikim brojem članova.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok