MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 13. 07. 2020.

Nečasna zloupotreba "Oazinog" članka i fotografije

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U ponedjeljak, 13. VII. 2020. godine, "Oaza" je telefonskom porukom obaviještena da se na web-stranici hr.clearance2020.com oglašava prodaja dječje odjeće koju su Jasminka Zucić i Suzana Stojković donirale "Oazinoj" burzi odjeće i obuće.

Čim je takva obavijest stigla, "Oazina" direktorica Vesna Nedić pokrenula je istragu da se utvrdi o čemu se tu radi i da se otkloni sumnja da se "Oaza" bavi nekim mutnim poslovima.

I zaista, na spomenutoj stranici piše:

dječja odjeća osijek Donacija Jasminke Zucić i Suzane Stojković "Oazinoj" burzi

Normalna cijena: kn1005

Cijena: kn220.89 (78%popusta)

Lijevo od tog oglasa i ispod njega dvaput je objavljena slika (prvo malo manja, a onda malo veća) na kojoj se vidi hrpa roba u kutijama i paketima. Već na prvi pogled zaključeno je da je to fotografija s "Oazine" web-stranice jer je prepoznato mjesto u "Oazinim" prostorijama u Društvenom centru gdje je fotografija snimljena.

Pri pokušaju da se ta slika kopira, lako se došlo do njezinog imena: 20181206-Burza-donacija-Osijek-Jasminka-Zucic-Suzana-Stojkovic.jpg, a iz tog imena vidi se da je stvarno objavljena na "Oazinoj" web-stranici 6. XII. 2018. godine u OVOM članku. Taj članak ima naslov: Donacija Jasminke Zucić i Suzane Stojković "Oazinoj" burzi, baš kako i piše u spomenutom oglasu iza oznake (taga) "dječja odjeća osijek".

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Osim navedenog, u donjem dijelu web-stranice hr.clearance2020.com, ispod tobožnjih "Recenzija", nalazi se dio naslovljen sa "Slični proizvodi" s osam rotirajućih fotografija, ispod kojih piše ista oznaka "dječja odjeća osijek", iako na nekim fotografijama uopće nije odjeća, nego npr. policijski kombi ili radijator.

Iz svega nabrojanog lako se može zaključiti da je netko zloupotrijebio "Oazin" članak i fotografiju za neke svoje nama nejasne i nečasne ciljeve. Najvjerojatnije su s interneta "pokupljeni" članci u kojima se spominju sve tri riječi iz oznake "dječja odjeća osijek", a u tom "kupljenju" najgore je prošla "Oaza" jer se donacija "Oazinoj" burzi iz 2018. godine dovodi u vezu s prodajom dječje odjeće.

Tko stoji iza te web-stranice, koja vjerovatno nije iz Hrvatske, i koji su motivi da se na taj način kradu tuđe objave, nije nam poznato, niti znamo hoćemo li uspjeti u nastojanjima da se ta objava izbriše. U svakom slučaju, Mirovna grupa Oaza Beli Manastir nema nikakve veze s tom objavom, a sve što je donirano "Oazinoj" burzi odjeće i obuće besplatno je podijeljeno socijalno ugroženim osobama s područja Grada Belog Manastira i ostalih baranjskih naselja.

PS. A da je spomenuta stranica povezana s nekim mutnim radnjama, pokazuje i promjena njezinog imena. Dok se pripremao ovaj članak, zvala se clearance2020.com, a sad se zove – hr.zalande2020.com.

Ako joj se opet promijeni ime, onda će se vjerovatno moći pronaći traženjem ovog teksta kroz Google: "kupujte popularno trgovac na veliko luda cijena dječja odjeća".

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok