MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 17. 09. 2014.

Seminar o novom Zakonu o udrugama

Vesna Lendić Kasalo, Igor Milinović i Marija ButkovićVesna Lendić Kasalo, Igor Milinović i Marija ButkovićU srijedu, 17. IX. 2014. godine, s početkom u 16:30 sati, u Hotelu Westin u Zagrebu, a u organizaciji časopisa Udruga.hr (čiji je pretplatnik i "Oaza"), održan je seminar posvećen novom Zakonu o udrugama. Zakon je donesen 6. VI. 2014. godine na 13. sjednici Hrvatskog sabora, a stupa na snagu 1. X. 2014. godine. Cilj seminara bio je da se predstavnici udruga (a bilo ih je oko 500) upoznaju s promjenama koje donosi novi zakon te s njihovim pravnim obavezama i mogućnostima i načinima unapređenja i olakšanja vlastitog poslovanja. Na seminaru je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Uvodnu riječ dala je Sandra Mihelčić, predsjednica uprave Centra za management i savjetovanje d.o.o., koji izdaje časopis "Udruga.hr", a predavači su bili:

  • Vesna Lendić Kasalo – zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (na slici lijevo)
  • Igor Milinović – pravni stručnjak, glavni i odgovorni urednik časopisa "Udruga.hr" (na slici)
  • Marija Butković – pravna stručnjakinja, stalna suradnica časopisa "Udruga.hr" (na slici desno)
  • Božo Prelević – porezni stručnjak, stalni suradnik časopisa "Udruga.hr"

500 učesnika seminara500 učesnika seminaraNa seminaru se, pored ostaloga, moglo čuti da u Hrvatskoj postoji oko 52.000 udruga, da ih je oko 24.000 upisano u registar neprofitnih organizacija u Ministarstvu financija, a da samo oko 14.000 predaje financijske godišnje izvještaje. Nakon izlaganja predavača, učesnici su imali mogućnosti postavljati pitanja, kojih je bilo mnogo i to od onih potpuno početničkih do složenijih i vrlo složenih. Sve udruge do 30. IX. 2015. godine moraju uskladiti svoje statute s novim zakonom.

(Opširniji članak može se pročitati
na web-stranici
Poslovni-savjenik.com)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok