MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 05. 09. 2009.

Izrada suvenira u Vili "Baranja"

Radionica izrade suvenira
Na terasi odmarališta u Dramlju nastaju baranjski suveniri

Već drugog dana boravka u Vili "Baranja" u Dramlju (2. IX. 2009) korisnice projekta "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina", koji finacira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i koji "Oaza" provodi u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom, održale su prvu radionicu izrade suvenira. Takve se radionice održavaju svakog dana od 8 do 12 sati i to - ako je lijepo vrijeme - na terasi odmarališta, privlačeći svojom neobičnom slikom poglede mnogih radoznalih prolaznika, koji se nerijetko zaustavljaju i probaju odgonetnuti što se to radi i tko to radi. Voditeljica radionice Ana Jeličić na upite prolaznika rado objašnjava o čemu je riječ i pokazuje izrađene predmete i slike.

Radionica izrade suvenira
Prolaznici pitaju što se tu radi

     U ugodnoj i opuštenoj atmosferi morskoga prijepodneva, sretne i raspoložene što se radionice održavaju u prekrasnom okruženju, "Oazine" korisnice potvrđuju izreku "Mašta čini svašta". Ideje za motive suvenira (odabranih još u Belom Manastiru) samo pršte, boje se prelijevaju, a rezultat su unikatni predmeti. I pored plavetnila mora, žarkog sunca i zelenih čempresa kojima odiše Dramalj, motivi suvenira puni su baranjskih crvenih makova, žutih suncokreta i žitnih stabljika, a pojavi se i poneki kotlić baranjskog paprikaša.

Korisnice su zaboravile na svoje svakodnevne probleme i brige i vrijedno rade, ali se nisu mogle oteti nostalgiji za Baranjom, što se i vidi iz motiva suvenira, a svaki dan nastaju novi: bukmarkeri, pladnjevi, šalovi, kuhače, marame, oslikane poklon-kutije… Tek će izložba na kraju boravka u Dramlju pokazati koliko je bio koristan spoj rada i odmora. Djelić svega opisanog može se vidjeti i na priloženim fotografijama.

Radionica izrade suvenira
Kad je kiša radi se unutra
Radionica izrade suvenira
Voditeljica Ana drži sve u svojim rukama
Radionica izrade suvenira
Pogledajte što mi sve možemo
Radionica izrade suvenira
Ovo su naših ruku djela
Baranjski suveniri
Oazini suveniri - kakvo šarenilo
Baranjski suveniri
Oazini svueniri - marame
Baranjski suveniri
Oazini suveniri - kuhače ili varjače
Baranjski suveniri
Oazini suveniri - cvjetni motivi
Pročitano 1502 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok