MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 14. 12. 2009.

Edukacija "Kako stvoriti novi proizvod?"

Kako stvoriti novi proizvod?
Izlaganje Anice Bilandžić

U ponedjeljak, 14. XII. 2009. godine, u seoskom gospodarstvu "Ivica i Marica" u Karancu održana je edukacija "Kako stvoriti novi proizvod?". Ta je edukacija jedna od aktivnosti "Oazinog" projekta "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina", koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Na edukaciji je bilo prisutno 27 "Oazinih" korisnica, a trenerica je bila Ankica Bilandžić, magistra prava, upraviteljica Agroturističke zadruge Bilje plus.

Nakon što su se predstavile sve korisnice i iznijele svoja iskustva u nekoj od turističkih djelatnosti, trenerica je govorila o Agroturističkoj zadruzi Bilje plus, čija je krilatica "Kad se naše kuće slože, u Baranji sve se može". Osnovalo ju je 29. III. 2007. godine osam najuspješnijih biljskih turističkih poduzetnika, koji se turizmom bave od 2002. godine. Predsjednik Zadruge je Krešimir Mazur.

Zadruga je nastala iz potreba zadrugara za gospodarskim povezivanjem zbog proširenja turističke ponude, stvaranja novih turističkih sadržaja i zajedničkog nastupa na sve zahtjevnijem globalnom turističkom tržištu. Zbog toga se odlučilo zajednički ulagati raspoloživa sredstva u propagandu turističkih usluga koje su se već pružale. Zadruga posjeduje pet objekata s ukupno pedeset ležaja za iznajmljivanje turistima. Od osnivanja Zadruge stvorila se i mreža kooperanata iz reda ostalih baranjskih ugostiteljsko-turističkih poduzetnika s dodatnih pedeset ležaja za smještaj turista.

Cilj zadruge je obogaćivanje turističke ponude kroz konkretno povezivanje turizma i poljoprivrede i to na taj način da posjetitelji, odnosno svi gosti koji to žele, posredstvom Zadruge, organizirano, pretežno na biciklima, uz pratnju i logističku podršku, dođu do raja na zemlji gdje jabuke, lješnjake, breskve, jagode, maline, papriku, rajčice i cvijeće mogu brati vlastitim rukama.

Kako stvoriti novi proizvod?
Nakon zanimljive edukacije ...
Kako stvoriti novi proizvod?
... slijedila je prijatna večera, ...

Nakon izlaganja o "Bilje plusu", "Oazine" su korisnice postavljale pitanja vezana za izradu suvenira i malo su se razočarale kad im je trenerica rekla da je za turiste s kojima ona dolazi u doticaj najbolji suvenir – jestivi suvenir. Turisti danas rijetko kupuju suvenire, a ako ih i kupuju, biraju samo one koji malo koštaju (do 20,00 kuna pa i manje). Turisti jedino ne šparaju na hrani. Za tu tvrdnju dala je i jedan upečatljiv primjer. Sve svoje goste Agroturistička zadruga Bilje plus vodi na sladoled u Baranjsko Petrovo Selo kod poznatog slastičara Slatkog.

Poslije edukacije trenerica, "Oazine" korisnice i aktivistice ostale su na veselom druženju uz večeru, ples i muziku s CD-a. Usput su, koliko se to moglo, razgledale prekrasno seosko gospodarstvo "Ivica i Marica". Tog je dana, naime, padao gusti snijeg pa eventualno jahanje konja i vožnja kočijama kroz selo nisu bili mogući.

Kako stvoriti novi proizvod?
... a nakon prijatne večere, ...
Kako stvoriti novi proizvod?
... muzika s CD-a i ples
Pročitano 811 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok