MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 10. 01. 2015.

Šesto druženje starijih osoba

Iskoristimo što bolje vrijeme koje imamoIskoristimo što bolje vrijeme koje imamoU subotu, 10. I. 2015. godine, održano je druženje starijih osoba u domu belomanastirskog bračnog para Bošnjak. Takva druženja organiziraju se u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Bračni par Bošnjak, koje njihove mlađe "komšije" zovu čika-Rade i teta-Goca, osobe su vedre naravi. Oni za sebe kažu da spadaju među brže osobe: on "leti" na četiri noge (hoda, naime, s dvije štake), a ona se kreće na dva umjetna kuka, koja mora "već" zamijeniti, a ima ih samo dvadeset godina i ne zna kad im je prije istekao rok trajanja.

U goste su im stigli "Oazina" gerontodomaćica i prijatelj čika-Rade Dokić. Uz "kafu" i kolače krenule su priče iz davnih dana. A svaka priča krene pa stane, ne mogu se načuditi kako je to vrijeme već prošlo, a kao da su jučer bili momci i djevojke, a unučad im već stasava. Veoma dobro se sjećaju svega što je bilo prije trideset, četrdeset pa i pedeset godina, ali ono što je bilo jučer ili prekjučer nešto slabije pamte.

Uz smijeh i šalu druženju je brzo došao kraj, a "Oazina" gerontodomaćica u jednom se momentu zapitala: Zašto i mi mlađi ne bismo sebi češće organizirali druženja, bar dok još možemo. Stalno se pravdamo poslom, neimanjem vremena, djecom…, a vrijeme brzo prolazi. Ako ništa drugo, trebalo bi poslušati savjete starijih i što bolje iskoristiti vrijeme koje imamo, posao neće pobjeći.

Pročitano 847 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok