MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 02. 09. 2017.

"Oazina" medicinska gimnastika (VIII/2017)

Vježbanje u zajedničkom prostoru Društvenog centraVježbanje u zajedničkom prostoru Društvenog centraU mjesecu kolovozu 2017. godine "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak održavala je besplatnu medicinsku gimnastiku u zajedničkom prostoru Društvenog centra, u Ulici J. Antala 3, a u sklopu projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji". Usto posjećivala je devet baka, kojima je pružala fizioterapeutske usluge, ovisno o njihovim zdravstvenim problemima.

Bake koje Antonija obilazi su Darinka, Etelka, Marica, Marija, Radmila, Radojka, Smilja, Vukosava i Zora. Kako su one, nažalost, u raznim zdravstvenim problemima, Antonija se svakoj od njih na poseban način posveti. Nekima od baka odgovara da ih se masira, dok druge više vole razgibavanja i vježbe. Ukoliko Antonija smatra da im je potrebna dodatna njega, povede ih doktoru.

Osim fizioterapeutskih usluga, Antonija im pripomogne i u svakodnevnim potrebama te im, na primjer, uzme i odjeću na pranje, koju pere u "Oazinoj" praonici. Kolovoz je bio dosta težak period za bake i to zbog velikih vrućina, tako da je Antonija uvijek vodila računa da bake što manje izlaze, da piju dosta tekućine te da odlaze u šetnje rano ujutro ili kasno navečer. Obilazi ih ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 10 do 15:30, zadrži se kod svake minimalno po sat vremena, a po potrebi i više.

Također ponedjeljkom, srijedom i petkom Antonija provodi medicinsku gimnastiku za osobe iznad 60 godina od 15:30 do 16:30. Na svakom treningu skupi se desetak žena, ovisno o njihovim aktivnostima kod kuće, tako da ih bude nekad više, nekad manje. Da treninzi ne bi bili dosadni, Antonija je osmislila mnoštvo vježbi: na stolici, stojećki te na strunjači, uz nekoliko rekvizita: lopti, štapova, bučica. Sat vremena koliko traje jedan trening, uz ugodnu muziku i odlično društvo, brzo prođe. Osim treninga, žene se uvijek dobro zabave i zaborave na svakodnevne probleme i obveze, a ponekad bude i proslava rođendana, što znači da je zabava uvijek – sigurna.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok