MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 03. 12. 2014.

Početak projekta "Prevencija socijalne isključenosti"

Jelena, Vesna, Veselinka i DubravkaJelena, Vesna, Veselinka i DubravkaNakon što je u Zagrebu 17. XI. 2014. godine potpisan ugovor o financiranju novog "Oazinog" projekta pod imenom "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", formiran je i projektni tim za provođenje toga projekta. U srijedu, 3. XII. 2014. godine održan je i prvi radni sastanak projektnog tima, na kome su bile prisutne Vesna Nedić, Dubravka Simendić i Jelena Opačić-Matijević te pravnica Veselinka Kastratović iz osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.

Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih u iznosu od 135.000 kuna. Partneri na projektu su Centar za mir i Grad Beli Manastir, a namijenjen je osobama starijima od 60 godina. Kroz edukacije, savjetovanja, informiranja i pružanje inovativnih socijalnih usluge smanjit će se socijalna isključenost starijih osoba u Gradu Belom Manastiru i u suradničkih mjestima Dardi i Osijeku.

Na radnom sastanku dogovorene su aktivnosti koje slijede u provedbi projekta. A jedna od aktivnosti je i pružanje besplatne pravne pomoći i savjetovanje o ostvarivanju raznih prava, pa i u svrhu prevencije zloupotrebe raznih ugovora o uzdržavanju starijih osoba. Pružanje besplatne pravne pomoći u Belom Manastiru provodi se svake srijede od 9 do 12 sati u zajedničkim prostorijama Društvenog centra, u Ulici J. Antala 3.

Pročitano 1012 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok