MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 31. 03. 2009.

Okrugli stol s poduzetnicom Nadom Gledić

Okrugli stol s Nadom Gledić
Poduzetnica Nada Gledić (u sredini u bijelom)

U utorak, 31. III. 2009. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkim prostorijama belomanastirskog Društvenog centra održan je okrugli stol s poduzetnicom Nadom Gledić, na kome je bilo 20 žena. To je prvi od 7 okruglih stolova u sklopu "Oazinog" projekta "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina", koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, na kojima će poznate baranjske poduzetnice govoriti o tome kako su počele svoj posao, jesu li zadovoljne, imaju li problema zato što su žene, isplati li se to što rade…

O okruglom stolu s Nadom Gledić objavljen je članak u "Slavonskom domu" od 7. IV. 2009. godine, koji je napisala Biljana Bekić i koji prenosimo u cijelosti:

Žena u biznisu: Treba vjerovati u sebe

Nedovoljno je žena u poduzetništvu. Međutim, od 13 baranjskih knjigovodstvenih servisa,desetak je u ženskim rukama. Belomanastirka Nada Gledić samostalna je poduzetnica od 1998. godine, kada je nakon otkaza otvorila tvrtku Prah commerce d.o.o. Na početku se odlučila za trgovinu, no biznis je uskoro propao.

Nije sramota raditi
- Bilo je teško, no ništa nije sramota. Treba na vrijeme odustati i uploviti u nešto drugo, savjetovala je poduzetnica Gledić nezaposlene Baranjke na okruglom stolu koji je u sklopu projekta "Pomoć nezaposlenim ženama iznad 37 godina" u suradnji s Gradom Belim Manastirom organizirala Mirovna grupa Oaza. Budući da je prije otkaza bila šef knjigovodstva u dječjem vrtiću, logičan je slijed bio da se okuša upravo na tom području i nije pogriješila.

Ne bi se mijenjala
O svom današnjem poslu kaže da ga ne bi nikada mijenjala za rad i nekoj tvrtki, pa bila ona i državna. Iako većinu poslova mora raditi kada su rokovi, ipak sama diktira kada će i koliko raditi.

- Nije lako, ali mislim da je ipak teže raditi za nekoga drugog. U knjigovodstvenom servisu susrećem mnoge ljude. Neki su propali u svom biznisu, a nekima je dobro. Svatko tko ima malo volje i snage, treba se pokušati baviti onim u čemu se vidi. Malo je teže upustiti se u proizvodnju jer je teško dobiti povoljne kredite, a i velika je konkurencija na tržištu. Ipak, treba vjerovati u sebe, poručila je Nada Gledić nezaposlenim Baranjkama.

Pročitano 807 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok