MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Razred 2.a učiteljice Belinde KovačevićRazred 2.a učiteljice Belinde Kovačević(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje : 2.a2.b2.c)

U petak, 31. V. 2019. godine, održane su druge radionice u drugim razredima OŠ Darda. Radionice su održane u razredima: 2.a (učiteljica Belinda Kovačević), 2.b (učiteljica Mirela Kotromanović), 2.c (učiteljica Julijana Fremec).

Stop pušenjuStop pušenjuSvake godine 31. svibnja obilježavamo Svjetski dan nepušenja, kojeg je potakla Svjetska zdravstvena organizacija 1987. godine. Cilj obilježavanja Svjetskog dana nepušenja je podizanje društvene svijesti o štetnosti pušenja te da pojedinac razmisli što može napraviti za sebe i svoje bližnje, spriječiti bolest i podići kvalitetu života.

Pušenje je teška ovisnost s visokim ovisničkim potencijalom. Razlikujemo fizičku ovisnost, koja se očituje sindromom ustezanja (apstinencijskim sindromom) kod kojeg se nakon prestanka uzimanja tvari zbivaju neugodne tjelesne promjene, i psihičku ovisnost, koja obuhvaća osjećaj zadovoljstva i želju za ponavljanjem učinka tvari ili izbjegavanjem nezadovoljstva izazvanim njenim neuzimanjem.

Četvrtak, 30. 05. 2019.

Druge radionice u OŠ Darda

Razred 1.a učiteljice Biljane KodžomanRazred 1.a učiteljice Biljane Kodžoman(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje: 1.a 1.b1.c3.a3.b3.c)

U četvrtak, 30. V. 2019. godine, u sklopu projekta " Nasilje baš nije fer", održano je šest drugih radionica u OŠ Darda.

Radionice su održane u razredima: 1.a (učiteljica Biljana Kodžoman), 1.b (učiteljica Radmila Stanić), 1.c (učiteljica Elizabeta Nikolić), 3.a (učiteljica Sandra Forjan), 3.b (učiteljica Ljubica Maceković), 3.c (učiteljica Gordana Kunšt).

ODGAĐA se Sajam udrugaODGAĐA se Sajam udrugaZa subotu, 1. VI. 2019. godine, bilo je planirano održavanje Sajma udruga Baranje 2019. i to od 10 do 13 sati na belomanastirskom Trgu slobode. Zbog najavljenog lošeg vremena i moguće obilne i dugotrajne kiše, Mirovna grupa Oaza kao organizator prinuđena je ODGODITI Sajam za neku drugu subotu.

O novom terminu održavanja Sajma "Oaza" će na vrijeme obavijestiti tridesetak prijavljenih udruga, zainteresirane posjetioce, građane i cjelokupnu javnost.

Srijeda, 29. 05. 2019.

Rad "Oazine" praonice (V/2019)

Sušenje veša u Društvenom centruSušenje veša u Društvenom centruU mjesecu svibnju 2019. godine veš se u "Oazinoj" praonici prao dva puta i to za potrebe "Oazine" burze odjeće i obuće. Koristio se program na 40 °C, a prala se donirana dječja garderoba.

"Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira" i socijalno ugroženim osobama s područja Grada Belog Manastira nudi besplatne usluge. Program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Utorak, 28. 05. 2019.

Najava koncerta Zrinke Posavec

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu, 1. VI. 2019. godine, s početkom u 19:30 sati, Centar za kulturu Grada Belog Manastira u kinodvorani organizira etnokoncert pod naslovom "Gradovi i sela" Zrinke Posavec uz prateći orkestar.

Kako se najavljuje, na repertoaru će se naći starogradske pjesme te pjesme iz Međimurja, Dalmacije i Slavonije, ali i autorske pjesme poput "Za tebe" i "Ako želiš moje srce" te neke od najpoznatijih sevdalinki.

Ulaz na koncert je BESPLATAN.

Nedjelja, 26. 05. 2019.

Poziv na Kulinijadu u Jagodnjaku

Dani Općine Jagodnjak - Kulinijada i koncert Snežane Babić - SnekiDani Općine Jagodnjak - Kulinijada i koncert Snežane Babić - Sneki

Mjerenje šećera u krvi i tlakaMjerenje šećera u krvi i tlaka(Fotoalbum se može vidjeti ovdje-BaranjaMedija)

U subotu, 25. V. 2019. godine, od 10 do 12 sati, na belomanastirskom Trgu slobode održana je akcija pod imenom "Dišimo zajedno – s Alergom do zdravlja". Akciju je organizirala Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga" u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Poštovani,
Nacionalna manifestacija "Hrvatska volontira" provodi se već devet godina u brojnim gradovima i općinama diljem zemlje. Visoko cijenimo napore volontera, organizatora volontiranja i organizatora manifestacije Hrvatskog centra za razvoj volonterstva s četiri regionalna volonterska centra u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Za uspjeh volonterskih akcija i cijele manifestacije presudan je trud organizatora volontiranja. Na sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva donesena je odluka da se organizatorima volontiranja uključenim u manifestaciju izrazi poštovanje i podrška. Sa zadovoljstvom vam uručujemo  ovu zahvalu.

Nives Ivelja
Predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva

Izrada ploča za igreIzrada ploča za igre(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 24. V. 2019. godine, s početkom u 17 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održana je treća "Oazina" zabavna radionica za djecu. Radionicu je održala Sandra Kušenić uz pomoć volontera Ozrena Malinića.

Posebni odjeli Osnovne škole DardaPosebni odjeli Osnovne škole Darda(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 24. V. 2019. godine, u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u OŠ Darda održana je četvrta radionica u posebnim odjelima. Radionicu su održale učiteljice Milana Sudarić Jager i Tihana Jozin. Na radionici je sudjelovalo 13 učenika.

 (Članak Davora Špišića: telegram.hr; biografija: sh-wikipedia)

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

O D G O Đ E N O !

(Vidjeti OVDJE)

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir već 14. godinu zaredom organizira sajam udruga koje djeluju na području Baranje. Ove godine Sajam će se održati u subotu (1. VI. 2019) na Trgu slobode u Belom Manastiru od 10 do 13 sati.

Svoje sudjelovanje na Sajmu baranjske udruge mogu prijaviti do 29. V. 2019. godine na e-mail oaza_bm@yahoo.com ili na broj telefona / faksa (031) 705-055.

Sajam se ove godine održava uz financijsku potporu Grada Belog Manastira i Osječko-baranjske županije te uz volonterski angažman "Oazinih" aktivista i volontera.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U ponedjeljak, 27. V. 2019. godine, proslavit će se Dan Općine Čeminac s ovakvim programom:

  • 14:00 – Polaganje vijenaca na spomen-obilježjima svim poginulim mještanima Općine Čeminac u Domovinskom ratu u Grabovcu, Novom Čemincu, Čemincu i Kozarcu
  • 15:30 – Nastup polaznika Dječjeg vrtića "Ivančica" Čeminac
  • 16:00-18:30 – Fišijada i ocjenjivanje u organizaciji ŠRU "Linjak" Čeminac, ŠRU "Štuka" Novi Čeminac i ŠRU "Ribič" Grabovac (centar Čeminca)
    - prigodno kuhanje čobanca u organizaciji LD "Jarebica" Čeminac i LD "Sokol" Grabovac (centar Čeminca)
Četvrtak, 23. 05. 2019.

Najava Dānā Općine Popovac 2019.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Dani Općine Popovac odvijat će se od petka, 24. svibnja, do srijede, 12. lipnja 2019. godine. Pojedinačne aktivnosti održavat će se u Branjini, Kneževu i Popovcu, a natjecanje u pecanju ribe udicom na plovak u Duboševici – staza na Viru.

Za širu publiku bit će posebno zanimljiva 3. Fišijada u Branjini i 8. Štruklijada u Popovcu te Smotra dramskih skupina Popact.

Detaljniji program svečanosti može se vidjeti na priloženom plakatu.

Četvrtak, 23. 05. 2019.

Poziv na fišijadu u Jagodnjaku

Dani Općine Jagodnjak - fišijada i koncert 'Garavog sokaka'Dani Općine Jagodnjak - fišijada i koncert 'Garavog sokaka'

Belomanastirski gradonačelnik s volonterima i domskim štićenicimaBelomanastirski gradonačelnik s volonterima i domskim štićenicima(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 22. V. 2019. godine, od 16 do 17:30 sati, Mirovna grupa Oaza i "Oazin" volonterski centar priključili su se tradicionalnoj manifestaciji "Hrvatska volontira", koja se održava već devetu godinu zaredom, sada u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

21. V. - Svjetski dan kulturne raznolikosti21. V. - Svjetski dan kulturne raznolikostiDana 21. svibnja (maja) obilježava se Svjetski dan kulturne raznolikosti. Opću deklaraciju o kulturnoj raznolikosti 2001. godine usvojila je glavna skupština UNESCO-a, čiji je cilj pomoći državama da u vlastitim sredinama, poštujući i promičući kulturnu raznolikost, stvore uvjete za dijalog kultura i civilizacija u uvjetima globalizacije.

(Izvor: OVDJE; opširnije: OVDJE)

'Hrvatska volontira', 22-25. V. 2019.'Hrvatska volontira', 22-25. V. 2019.Manifestacija "Hrvatska volontira" održat će se od 22. do 25. svibnja 2019. pod sloganom "Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti". Kao i svih prethodnih godina, manifestaciji se pridružuje i Mirovna grupa Oaza.

Ponedjeljak, 20. 05. 2019.

Nebo nad Belim Manastirom

Duga na nebu - Betonska ulica - pogled na istokDuga na nebu - Betonska ulica - pogled na istok

Ponedjeljak, 20. 05. 2019.

Program Danā Općine Jagodnjak

Sjedište Općine JagodnjakSjedište Općine JagodnjakOd 22. V. do 6. VI. Općina Jagodnjak organizira Dane Općine Jagodnjak 2019. s bogatim programom. Obilježavanje počinje u srijedu, 22. V. 2019. godine, u 20 sati kulturnom akademijom i folklornim programom. Program se nastavlja 25. V. likovnom kolonijom i koncertom "Garavog sokaka".

Ponedjeljak, 20. 05. 2019.

Danas je Svjetski dan pčela

20. V. - Svjetski dan pčela20. V. - Svjetski dan pčela

Biciklijada 'Baranjski surduci'Biciklijada 'Baranjski surduci'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje-BaranjaMedija)

Kao što je bilo i najavljeno OVDJE, darđanska Udruga rekreativnih biciklista Baranja (URBB) održala je u nedjelju, 19. V. 2019. godine, jedinstveno cikloturističko događanje pod nazivom "Baranjski surduci". To je bilo prvo vođeno i organizirano istraživanje baranjskih surduka biciklima.

Start je bio na Šećeranskom jezeru u 9 sati, a cilj na istom mjestu u 17 sati, a u međuvremenu se bicikliralo po Banovom brdu rutom dugačkom 57 kilometara s 950 metara uspona i padova.

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

(Fotoalbumi: ovdje i ovdje-BaranjaMedija; video-BaranjaMedija)

Kao što je bilo i najavljeno, u nedjelju, 19. V. 2019. godine, održana je rekreativna biciklijada "Tour de Slavonija & Baranja" u organizaciji donjomiholjačkog Biciklističkog kluba "Maraton team". U biciklijadi je učestvovalo preko 150 učesnika iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i BiH.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U Studijskoj čitaonici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek održat će se u četvrtak, 23. V. 2019. godine, s početkom u 16 sati, Susret ugode uz hrvatsko-makedonsku pjesnikinju Ljerku Toth Naumovu, dobitnicu nagrada koje dodjeljuje Društvo pisaca Makedonije "Danica Ručigaj" (2016) i "Književni most" (2018). Voditeljica programa je Jagoda Treneska Cvetičanin, prof.

Susret organizira Makedonsko kulturno društvo "Braća Miladinovci" iz Osijeka u okviru 22. Dana braće Miladinov.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Centar za kulturu Grada Belog Manastira organizira gostovanje HIT-teatra iz Zagreba s predstavom "Vlaška posla". Autor predstave je Matko Elezović, redatelj Filip Povrženić, a glume: Matea Elezović, Jadranka Elezović i Ana Gruica. Predstava će biti odigrana u petak, 24. V. 2019. godine.

O predstavi:
Tema predstave "Vlaška posla" je uvijek aktualni problem ostavštine, koja je zavadila do tada složne članove obitelji. U središtu priče su glava obitelji Cvita i njene dvije kćeri Mare i Anđa. One se između sebe svim sredstvima bore ne bi li osigurale što bolju poziciju u oporuci njihove devedesetogodišnje babe Kate, vlasnice čitave kuće i imanja, a pred koju su došli posljednji dani.

Predrag Mandić i Arpad HornjakPredrag Mandić i Arpad Hornjak(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 17. V. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u Srpskom kulturnom centru (SKC) u Belom Manastiru, a u organizaciji SKUD-a "Jovan Lazić", SUŽ-a "Dukat" i lokalnog pododbora SKD-a "Prosvjeta", održana je promocija knjige "Slikom i rečju protiv zaborava". Knjigu je uredio dr. Predrag Mandić, novinar Srpske redakcije Mađarskog radija iz Pečuja, a izdali su je 2016. godine Samouprava Srba u Pečuju i Pečujsko-baranjsko srpsko udruženje.

Konferencija u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u ZagrebuKonferencija u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak i petak, 16. i 17. V. 2019. godine, u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2019. godine, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu konferenciju "Budućnost civilnog društva: aktivan doprinos građana društvenim promjenama". Na konferenciji je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić

Nakon što se učita, pogledajte video i razmislite: moramo li naš planet zatrpavati milijunima tona plastike? Svatko od nas može dati svoj doprinos. Smanjimo bacanje plastike na najmanju moguću mjeru!

Video objavio EduKamp 13. V. 2019.

Mece, Dnevni boravak, Beljska ulica 48 - 18. V. 2019. g., 17 satiMece, Dnevni boravak, Beljska ulica 48 - 18. V. 2019. g., 17 satiPovodom obilježavanja Svjetskog dana kulturne raznolikosti, Općinsko društvo Crvenog križa Darda poziva zainteresirane građane na manifestaciju "Kulturne raznolikosti, kulturno blago", koja će se održati u subotu, 18. V. 2019. godine, u Dnevnom boravku Crvenog križa Darda u Mecama, Beljska ulica broj 48.

Program pod naslovom "Pjesmo moja, zakiti se cvijetom / pjesmo moja, zamiriši svijetom" počinje u 17 sati:

Biciklijada 'Baranjski surduci'Biciklijada 'Baranjski surduci'Udruga rekreativnih biciklista Baranja organizira jedinstveno cikloturističko događanje pod nazivom "Baranjski surduci", koje će se održati u nedjelju, 19. V. 2019. godine. To je prvo vođeno i organizirano istraživanje baranjskih surduka biciklima.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Zbog najavljenog lošeg vremena, rekreativna biciklijada "Tour de Slavonija & Baranja" u organizaciji donjomiholjačkog Biciklističkog kluba "Maraton team", koja se trebala održati u nedjelju, 12. V. 2019. godine, odgođena je za sljedeću nedjelju, 19. V. 2019. Cilj te biciklijade je unapređivanje cikloturističke ponude Osječko-baranjske županije.

Smjer kretanja i program ostaju isti. Start je u 10 sati s parkirališta Hotela Slavona u Donjem Miholjcu, a dalje se vozi ovom rutom: Valpovo, Osijek, Bilje, Bolman, Vilanj, Šikloš te natrag prema Donjem Miholjcu. Završetak je planiran u 18 sati. U svakom spomenutom mjestu predviđen je odmor od 20-25 minuta.

Srijeda, 15. 05. 2019.

"Oazin" dan otvorenih vrata

Izložba radova s 'Oazinih' likovno-kreativnih radionica za ženeIzložba radova s 'Oazinih' likovno-kreativnih radionica za žene(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 15. V. 2019. godine, Mirovna grupa Oaza i "Oazin" volonterski centar svojim su se aktivnostima uključili u sveopću manifestaciju pod imenom Dani otvorenih vrata udruga, koja se već niz godina održava u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Posjetitelji su toga dana od 8 do 18 sati u "Oazinim" prostorijama mogli besplatno pristupiti internetu, dobiti flajer i detaljne informacije o radu Mirovne grupa Oaza i njenim trenutnim aktivnostima, kao i pogledati izložbu radova s likovno-kreativnih radionica za žene.

PREDSTAVLJANJE UGOSTITELJSKE I TURISTIČKE PONUDE

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Restoran Panon iz Kneževih Vinograda, koji se nalazi na nadaleko poznatim suljoškim bazenima, u subotu, 18. V. 2019. godine, otvara svoja vrata i poziva sve zainteresirane posjetitelje da od 14 do 21 sat zavire u sve kutke ugostiteljskog objekta i Sportsko-rekreacijskog centra (SRC) Kneževi Vinogradi i bolje se upoznaju s ponudom.

Dan otvorenih vrata bit će iskorišten za predstavljanje ugostiteljske i turističke ponude toga kompleksa te će biti organizirani zabavni sadržaji i degustacije za posjetitelje, a za najsretnije će biti osigurane i nagrade.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Treći rođendan belomanastirskog Etnološkog centra baranjske baštine proslavit će se 18. i 19. V. 2019. godine prigodnim programom.

Subota, 18. V. 2019.
10:00-14:00 sati – Škola izrade i svirke na tradicijskim i primitivnim puhačkim instrumentima Baranje
18:00 sati – BUM-ova etnoizložba (BUM = Belomanastirska udruga mladih)
22:00 sati – BUM-ov Vinyl after partyCaffe bar Lymmar – glazba s gramofonskih ploča

Razred 4.a učiteljice Gordane VesićRazred 4.a učiteljice Gordane Vesić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 14. V. 2019. godine, u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u OŠ Darda održana je treća radionica u 4.a-razredu. Radionicu je održala učiteljica Gordana Vesić. Na radionici je sudjelovalo 9 učenika.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U petak, 17. V. 2019. godine, s početkom u 19:30 sati, u belomanastirskoj Župnoj crkvi Sv. Martina biskupa održat će se 5. Susret pjevača duhovne glazbe u Baranji. Susret organizira Centar za kulturu Grada Belog Manastira u okviru manifestacije "Vjera i kultura, Beli Manastir 2019.", a nastupaju:

  • Zbor mladih Župe Sv. Lovre Baranjsko Petrovo Selo
  • Zbor Župe Uzvišenja Sv. Križa Branjin Vrh
  • Zbor "Evo me" Župe Sv. Martina Beli Manastir

1. i 2. razred PŠ Mece i učiteljica Nataša Mumlek1. i 2. razred PŠ Mece i učiteljica Nataša Mumlek(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-1-2, ovdje-3-4)

U ponedjeljak, 13. V. 2019. godine, u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", održane su druge radionica u OŠ Darda, u Područnoj školi Mece. Radionicu za prvi i drugi razred održala je učiteljica Nataša Mumlek, a za treći i četvrti razred učiteljica Jela Merdić.

Ponedjeljak, 13. 05. 2019.

Najava "Oazinog" dana otvorenih vrata

U srijedu, 15. V. 2019. godine, održava se "Oazin" dan otvorenih vrata, čime se Mirovna grupa Oaza priključuje sveopćoj svakogodišnjoj manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga (DOVU) u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Toga dana vrata "Oazinih" prostorija u belomanastirskom Društvenom centru (Ulica J. Antala 3) bit će otvorena od 8 do 18 sati za sve znatiželjne posjetitelje.

Posjetite nas, očekujemo vas!
Dođite – upoznajte nas!

Nedjelja, 12. 05. 2019.

Najava Dana naselja Batine

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U petak i subotu, 17-18. V. 2019. godine, održat će se u Batini manifestacija pod nazivom "Dan naselja Batine".

U okviru te manifestacije priređuje se izložba slika likovne sekcije D.Z.M.H. Zajednice Mađara Rijeka, Međunarodno natjecanje lova ribe udicom na plovak i Međunarodna fišijada na Zelenom otoku, deveta po redu.

Nastupaju: "The Garden & Dardai Sándor" i "Mejaši".

Promocija će se – u organizaciji SKUD-a "Jovan Lazić" i SUŽ-a "Dukat" – održati u petak, 17. V. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u Srpskom kulturnom centru u Belom Manastiru, Ulica Imre Nagya 8.

Učenička biciklijada Kneževi Vinogradi - LugUčenička biciklijada Kneževi Vinogradi - Lug(Fotoalbumi: Biciklijada-BM, Biciklijada-KV, Prometna-kultura, Sportske-igre, Boćanje)

Povodom Međunarodnog dana obitelji, koji se obilježava 15. V., desetu godinu zaredom održana je manifestacija "Obiteljski dan – biciklijada Baranja 2019" u organizaciji Udruženja "Baranja" i partnera. Biciklijadi se pridružila i trojka iz Belog Manastira: jedan član Mirovne grupe Oaza i dva člana Boćarskog kluba (BK) "Vid".

Korisnika nema kod kuće - topli obrok na prozoruKorisnika nema kod kuće - topli obrok na prozoruProtekao je i mjesec travanj 2019. godine, a dostava besplatnih toplih obroka našim potrebitim sugrađanima nastavljena je, zahvaljujući financiranju Grada Belog Manastira i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U tom mjesecu tu socijalnu uslugu koristilo je 29 odnosno 28 korisnika jer je jedna korisnica, nažalost, u međuvremenu preminula. Sve osobe su starije životne dobi, bolesne, nesposobne za rad, kao i korisnici socijalne pomoći, pa im takav vid pomoći puno znači.

Boško Beuk i gostiBoško Beuk i gosti(Fotoalbum se može vidjeti: ovdje-BaranjaMedija)

U petak, 10. V. 2019. godine, s početkom u 20 sati, u jagodnjačkom Domu kulture održan je koncert Boška Beuka povodom 50 godina bavljenja muzikom. Boško je rođen 1955. godine u Gornjem Klakaru (Opština Brod, BiH), a odrastao je u Jagodnjaku.

Petak, 10. 05. 2019.

Sportske igre u OŠ Darda

Bacanje lopte u košBacanje lopte u koš(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 10. V. 2019. godine, s početkom u 16 sati, u OŠ Darda održane su sportske igre povodom Dana škole. U igrama je sudjelovalo oko 425 učenika, 60-ak učitelja i 60-ak roditelja. Roditelji su aktivno sudjelovali kao voditelji grupa učenika. Jako je važno da je događaj osmišljen kao dan bez mobitela.

Razred 4.b učiteljice Mirele TurkRazred 4.b učiteljice Mirele Turk(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 9. V. 2019. godine, održana je četvrta radionica u 4.b-razredu u OŠ Darda. Radionicu je održala učiteljica Mirela Turk. Sudjelovalo je 14 učenika. Radionica je dio projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Četvrtak, 09. 05. 2019.

U Baranji obilježen Dan pobjede

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

(Fotoalbumi: Partizansko groblje, Beli Manastir, Batina, Batina-akademija)

U četvrtak, 9. V. 2019. godine, po tmurnom, hladnom i kišovitom vremenu, u Baranji je obilježena 74. godišnjica pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Beli Manastir i protokola Osječko-baranjske županije. Tom prilikom položeni su vijenci na antifašističke spomenike u Dardi, na Partizanskom groblju u Belom Manastiru te na Trgu slobode u Belom Manastiru i na Spomenik "Pobjeda" u Batini.

Četvrtak, 09. 05. 2019.

Rad "Oazinog" šnajderaja (IV/2019)

'Oazina' krojačica'Oazina' krojačica"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U njemu "Oazina" krojačica Jelena Opačić-Matijević besplatno krpi garderobu i izrađuje upotrebne predmete od odjevnih stvari doniranih "Oazinoj" burzi koje nisu podijeljene (i koje neće biti podijeljene jer ih nitko ne želi preuzeti), i od doniranih materijala, za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog  Manastira.

Jedna od pristiglih donacijaJedna od pristiglih donacija"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku četvrtog mjeseca 2019. godine roba je "Oazinoj" burzi donirana 17 puta, a izdavana 27 puta.

U toku mjeseca bile su dvije velike donacije dječje i bebi-odjeće. Donacije su stizale iz više baranjskih mjesta, a jednu je iz Rijeke poslala Baranjka Marica Kramarić. Roba je razvrstavana i slagana po kutijama da bi se lakše mogla izdavati. Pojedina roba morala se otpisivati jer je nitko ne želi preuzeti pa je osobnim vozilom odvezena u reciklažno dvorište.

Hrvatski Crveni križHrvatski Crveni križDiljem svijeta 8. svibnja (8. maja) obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen.

Utorak, 07. 05. 2019.

Tjedan ženskog zdravlja

Budi sebi prva!Budi sebi prva!Zavod za javno zdravstvo (ZZJZ) Osječko-baranjske županije poziva sve žene da se BEZ UPUTNICE odazovu na besplatno HPV-testiranje, koje će se od 6. do 10. V. 2019. održati u kolposkopskoj ambulanti Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek, od 8 do 14 sati.

U nedjelju, 5. V. 2019. godine, diljem Hrvatske provedeni su izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina.

Uvjeti za izbore
U lokalnim jedinicama u kojima pripadnici manjina sudjeluju u ukupnom stanovništvu s najmanje 1,5%, u općinama i gradovima na čijem području živi više od 200 pripadnika pojedine nacionalne manjine, te u županijama na čijem području živi više od 500 pripadnika nacionalne manjine birala su se vijeća.

U jedinicama na čijem području živi najmanje 100 pripadnika nacionalne manjine, birao se predstavnik nacionalne manjine.

Ponedjeljak, 06. 05. 2019.

Poziv na konzultacije u Osijeku

CROSOLPlatforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske – organizacija je civilnog društva koja je aktivna u području međunarodne razvojne suradnje i humanitarne pomoći.

U suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova CROSOL provodi konzultacije (tribinu) sa zainteresiranom javnošću te će u petak, 10. V. 2019. godine, konzultacije održati u Osijeku. Događaj služi informiranju građana o mogućnostima koje donosi predsjedanje Vijećem EU, a također će biti predstavljena i publikacija "Vodič kroz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije".

Nedjelja, 05. 05. 2019.

Poziv na koncert Dua Draušnik

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Centar za kulturu Grada Belog Manastira poziva zainteresirane građane na koncert Dua Draušnik, koji će se održati u srijedu, 8. V. 2019. godine, s početkom u 19:30 sati, u Župnoj crkvi Sv. Martina u Belom Manastiru.

Članovi dua su Martin Draušnik (violina) i Zita Draušnik (violončelo). Koncert je dio ciklusa "Vjera i kultura – Beli Manastir 2019".

Nedjelja, 05. 05. 2019.

Najava biciklijade "Baranja 2019"

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Udruženje "Baranja" iz Luga, desetu godinu zaredom, obilježava Međunarodni dan obitelji kroz projekt organiziranja biciklijade pod nazivom "Obiteljski dan – biciklijada Baranja 2019". Biciklijada će se održati u subotu, 11. V. 2019. godine, u Lugu, u Mađarskoj kući (Ulica Petefi Šandora 146).

Projekt je namijenjen svim zainteresiranim građanima i ljubiteljima biciklizma te njihovim obiteljima kako bi se obilježio Međunarodni dan obitelji.

SKUD 'Opanke' - Pomaz (kod Budimpešte)SKUD 'Opanke' - Pomaz (kod Budimpešte)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje-BaranjaMedija)

U subotu, 4. V. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u belomanastirskoj kinodvorani održan je peti po redu folklorni koncert pod naslovom "U kolu sa prijateljima" u organizaciji belomanastirskog SKUD-a "Jovan Lazić" i uz tehničku pomoć Centra za kulturu Grada Belog Manastira.

'Oazini' biciklisti pred usponom u Ulici Marina Držića'Oazini' biciklisti pred usponom u Ulici Marina Držića(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 4. V. 2019. godine, Mirovna grupa Oaza organizirala je izlet za osobe starije od 60 godina u Vinotočje Dobrovac u planini iznad Belog Manastira. Izlet je organiziran u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Bajkeri snimljeni u Betonskoj uliciBajkeri snimljeni u Betonskoj ulici

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

(Najava: ovdje)

Projekt 'Nasilje baš nije fer'Projekt 'Nasilje baš nije fer'U petak, 3. V. 2019. godine, u Osijeku je "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić od Grafičkog obrta "Fist" iz Borova preuzela majice potrebne za sportske igre u Osnovnoj školi Darda. Nakon toga ih je odnijela u Dardu i predala ravnatelju škole Janošu Boniju.

Sportske igre u Osnovnoj školi Darda jedna su od aktivnosti projekta "Nasilje baš nije fer", kojega "Oaza" provodi u partnerstvu s tom školom. Sportske igre će se održati 10. V. 2019. godine u sklopu Dana škole.

Projekt "Nasilje baš nije fer" financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

'Oazina' praonica prilično je skučena'Oazina' praonica prilično je skučenaU mjesecu travnju 2019. godine veš se u "Oazinoj" praonici prao četiri puta. Jednom za potrebe Društvenog centra s programom otkuhavanja na 90 °C i tri puta na 40 °C za korisnike programa "Zaželi", kojega provodi Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir.

"Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira" i socijalno ugroženim osobama s područja Grada Belog Manastira nudi besplatne usluge. Program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek obilježit će nizom akcija Svjetski dan borbe protiv karcinoma jajnika (World Ovarian Cancer Day; 8. V.).

6. V. 2019. – Javna tribina o ženskom genitalnom zdravlju
- Gošća: ginekologinja Mandica Galović, dr. med. iz Osijeka
- Mjesto održavanja: Volonterski centar Osijek, Ul. Stj. Radića 16
- Vrijeme: u 18 sati

U desnom kutu igra se 'Rummy'U desnom kutu igra se 'Rummy'U "Oazinom" dnevnom boravku održano je tokom četvrtog mjeseca 2019. godine pet dnevnih aktivnosti u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Takve aktivnosti namijenjene su osobama starije životne dobi.

Razred 4.b učiteljice Mirele TurkRazred 4.b učiteljice Mirele Turk(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 2. V. 2019. godine, u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u OŠ Darda održana je treća radionica u 4.b-razredu. Radionicu je održala učiteljica Mirela Turk. Na radionici je sudjelovalo 13 učenika.

Biciklijada u Općini DražBiciklijada u Općini DražTreća biciklijadu "Deer & Bike" održat će se u subotu, 4. V. 2019. godine, s početkom u 12 sati, na prostoru Općine Draž u Baranji. Ciklođiranje će vam pružiti doživljaj svega onoga što taj dio Baranje nudi: od dunavskih šuma i ritova, Banskog brda i prostrane ravnice do kušanja lokalnih proizvoda i upoznavanja šokačke kulturne baštine.

"Deer & Bike" je biciklijada na kojoj se samo trećina dionice odnosi na cestu! Ostalo je divlje i prašnjavo:) #Dunav #deer #Eurovelo6 #Eurovelo13

Donatorica Blanka KlarinDonatorica Blanka KlarinU četvrtak, 2. V. 2019. godine, "Oazinu" burzu odjeće i obuće iznenadila je nova pošiljka iz mjesta Preko s otoka Ugljana. Paket je poslala Blanka Klarin, kojoj se "Oaza" uime svojih korisnika najsrdačnije zahvaljuje. Donacija je stigla u pravo vrijeme jer su "Burzine" police bile skoro prazne.

Proslava Praznika rada na Šećeranskom jezeruProslava Praznika rada na Šećeranskom jezeru(Fotoalbum se može vidjeti ovdje i ovdje)

(Foto: Rajko Cicak / BaranjaMedija)

Prvomajska gužva u Kneževim VinogradimaPrvomajska gužva u Kneževim Vinogradima(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Srijeda, 01. 05. 2019.

Međunarodni praznik rada

Danas se obilježava Međunarodni praznik rada – Prvi maj. Praznik je ustanovljen kao znak sjećanja na 1. V. 1886. godine, kad je mnoštvo radnika izašlo na ulice Čikaga, zahtijevajući bolje uvjete rada i osmosatno radno vrijeme. Organizatori protesta prethodno su uputili zahtjeve poslodavcima i vlastima, tražeći da ih ispune do tog datuma.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok