MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 04. 05. 2019.

"Oazin" izlet u Vinotočje Dobrovac

'Oazini' biciklisti pred usponom u Ulici Marina Držića'Oazini' biciklisti pred usponom u Ulici Marina Držića(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 4. V. 2019. godine, Mirovna grupa Oaza organizirala je izlet za osobe starije od 60 godina u Vinotočje Dobrovac u planini iznad Belog Manastira. Izlet je organiziran u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na izlet se krenulo sa šest automobila u deset sati ispred belomanastirskog Društvenog centra u Ulici J. Antala 3. Dvije izletnice i tri izletnika radije su na izlet s istog startnog mjesta pošli biciklima. Pred Društvenim centrom okupilo se 16 žena, većinom treće životne dobi, te pet muških osoba sličnih godina. Na Vinotočju im se pridružila još jedna muška osoba te dvoje domaćina, što je ukupno 24 osobe. Izlet "Oazinih" korisnika i korisnica završio se oko 14 sati povratkom u Beli Manastir.

Slikanje prije polaskaSlikanje prije polaskaIzletnici su imali veliku sreću s vremenskim (ne)prilikama. Naime, u petak uveče u Belom Manastiru je lila kiša, a u nedjelju je zahladnilo i također padalo, dok je u subotu bio lijep, sunčan i topao dan.

Većini izletnica to je bio drugi posjet Vinotočju Dobrovac (vidjeti OVDJE), no ovaj put sunce nije nemilosrdno peklo pa su šetnje kroz okolne vinograde bile baš prijatne. Poslije povratka iz šetnje, izletnike je čekao ukusan grah, a domaćini Vesna i kuhar Zdravko pobrinuli su se da se svi osjećaju ugodno i da nitko ne ostane gladan i žedan.

Grah za ručak u Vinotočju DobrovacGrah za ručak u Vinotočju DobrovacŠteta je jedino što su se neki potencijalni biciklisti uplašili moguće kiše i uspona prema vinotočju, tako da "Oazina" mala biciklijada nije imala mnogo učesnika. A oni koji su biciklirali nisu se previše umorili. U odlasku jedan dio staze zbog velikog uspona prošli su gurajući bicikle, a u povratku su se skroz vozili, ali su jedan dio staze morali žestoko "bremzati" jer ne bi bilo baš pametno prepustiti se sili teži koja ih je jako vukla nizbrdo.

Pročitano 431 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok