MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 06. 05. 2019.

Poziv na konzultacije u Osijeku

CROSOLPlatforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske – organizacija je civilnog društva koja je aktivna u području međunarodne razvojne suradnje i humanitarne pomoći.

U suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova CROSOL provodi konzultacije (tribinu) sa zainteresiranom javnošću te će u petak, 10. V. 2019. godine, konzultacije održati u Osijeku. Događaj služi informiranju građana o mogućnostima koje donosi predsjedanje Vijećem EU, a također će biti predstavljena i publikacija "Vodič kroz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije".

Informacije o konzultacijama treba podijeliti među udrugama, zakladama i ostalim akterima kako bi se dobio što veći odaziv na događaj te relevantnija slika o potrebama i interesima građana Osijeka koje je potrebno zagovarati tijekom predsjedanja RH Vijećem EU.

Prijava za sudjelovanje na konzultacijama moguća je putem ove prijavnice. Eventualna pitanja mogu se poslati na e-mail: ana.besker@crosol.hr

Poziv i program konzultacija

U siječnju 2020. godine Republika Hrvatska počinje s predsjedanjem Vijećem Europske unije, a Grad Rijeka preuzima naslov Europske prijestolnice kulture. Ova dva događaja velika su prilika da Hrvatska definira prioritete i poruke kojima se želi prezentirati i dati doprinos kulturnom i političkom kontekstu Europske unije.

Iako oba događaja u prvi plan moraju staviti potrebe svih članica Europske unije, u ulozi domaćina možemo se kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja.

Hoćemo li u tome uspjeti? Što je potrebno da budemo uspješni domaćini? Što točno znači predsjedati Vijećem EU? Koje teme mi građani smatramo važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja? Kako građani mogu utjecati na predsjedanje? Ovo su neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati na tribini:

  • Tema: Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?
  • Datum: 10. V. 2019. godine
  • Lokacija: Knjižara Nova, Trg Ante Starčevića 4, Osijek

12.00 – 12.30

Registracija

12.30 – 14.00

Predsjedanje RH EU
Načelnica Sektora za COREPER l, Željka Babić
Načelnica Sektora za COREPER II, Dubravka Kobaš Lučić

Civilno društvo i prioriteti predsjedanja
Gordan Bosanac (CROSOL)

14.00 – 14.30

Osvježenje

Prijava je moguća isključivo elektroničkim putem, stoga se mole zainteresirane da ispune prijavnicu do petka, 9. V. 2019. godine, do 13 sati. Organizatori se vesele razgovoru!

Pročitano 450 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok