MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 13. 05. 2019.

Druge radionice u OŠ Darda – Područna škola Mece

1. i 2. razred PŠ Mece i učiteljica Nataša Mumlek1. i 2. razred PŠ Mece i učiteljica Nataša Mumlek(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-1-2, ovdje-3-4)

U ponedjeljak, 13. V. 2019. godine, u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", održane su druge radionica u OŠ Darda, u Područnoj školi Mece. Radionicu za prvi i drugi razred održala je učiteljica Nataša Mumlek, a za treći i četvrti razred učiteljica Jela Merdić.

3. i 4. razred PŠ Mece i učiteljica Jela Merdić3. i 4. razred PŠ Mece i učiteljica Jela MerdićU grupi za prvi i drugi razred bilo je 16 prisutnih učenika. Tema druge radionice bili su osjećaji. Na početku radionice ponovljena su pravila ponašanja na radionicama. Jedan od zadataka bio je izrezati cvijet i list od papira i na cvijet napisati kako se vole osjećati, a na list kako ne vole. Uz suradnju u podjeli kolaž-papira i dijeljenju šablona za cvijet, kojih namjerno nije bilo dovoljno kako bi učenici naučili dijeliti i surađivati, učiteljica je iskoristila priliku da djeci naglasi da trebaju rezati na kraju papira kako bi da uštedjeli, tj. da se ne bi nepotrebno bacali ostaci papira. Što se tiče odgovora, uglavnom su bili podjednaki. Većina se dobro osjeća u igri, a ne vole kada netko viče na njih i kada su bolesni i tužni. Na kraju radionice svi su rekli da im je bilo zabavno jer su igrali različite igre.

U grupi za treći i četvrti razred bilo je sedam prisutnih učenika. Njihova tema bila je "Dobar vjetar u leđa" Jedan od zadataka bio je napisati neki svoj problem, a drugi su morali osmisliti rješenje. Jedan dječak je rekao da svoj problem ne želi podijeliti s drugima i da je to njegov privatni problem. Druga djeca su uglavnom pisala o svojim dječjim problemima kao što su: da ne znaju hvatati loptu, kako se ujutro brže razbuditi i kako uspješnije rješavati problemske zadatke iz matematike. Odgovori su bili simpatični i pametni: treba se opustiti i truditi se, umiti se hladnom vodom i više učiti. Na radionici im je, kako kažu, bilo odlično.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok