MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 30. 05. 2019.

Druge radionice u OŠ Darda

Razred 1.a učiteljice Biljane KodžomanRazred 1.a učiteljice Biljane Kodžoman(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje: 1.a 1.b1.c3.a3.b3.c)

U četvrtak, 30. V. 2019. godine, u sklopu projekta " Nasilje baš nije fer", održano je šest drugih radionica u OŠ Darda.

Radionice su održane u razredima: 1.a (učiteljica Biljana Kodžoman), 1.b (učiteljica Radmila Stanić), 1.c (učiteljica Elizabeta Nikolić), 3.a (učiteljica Sandra Forjan), 3.b (učiteljica Ljubica Maceković), 3.c (učiteljica Gordana Kunšt).

Razred 1.b učiteljice Radmile StanićRazred 1.b učiteljice Radmile StanićRazred 1.c učiteljice Elizabete NikolićRazred 1.c učiteljice Elizabete NikolićRazred 3.a učiteljice Sandre ForjanRazred 3.a učiteljice Sandre ForjanRazred 3.b učiteljice Ljubice MacekovićRazred 3.b učiteljice Ljubice MacekovićRazred 3.c učiteljice Gordane KunštRazred 3.c učiteljice Gordane KunštU prvim razredima tema su bili osjećaji. Učenici su na cvjetiće upisivali kako se vole osjećati, a na listiće kako ne vole. Na kraju su formirali stabla na koja su stavili cvjetiće, a listiće su stavili kao da ih vjetar nosi. Učenici su se krasno opustili i uživali u radionici. Veoma ih je zabavljalo nošenje balona na dvije papirne trake. To su radili u parovima i bilo je važno da surađuju.

 U trećim razredima tema je bila "Vjetar u leđa". Razgovarali su o povjerenju među prijateljima. Na sliku jedrenjaka morali su upisati neki svoj problem, a prijatelji su im u jedra pisali prijedloge za rješenje problema. Bilo je simpatičnih problema: "Sestra me uvijek krivi za sve!" – Prijedlog: "Okrivi ti nju". Jedan dječak ima problem da sporo piše, a brzo trči, prijedlog je da više uči pa će biti brži. Na ovoj radionici bilo je i suza. Jedna djevojčica ima problem što ju jedna učenica iz razreda stalno ogovara. Važno je to što je sada i učiteljica saznala za taj problem te će ga nastojati riješiti.

Odlično je što ove "Oazine" radionice zaista imaju smisla jer će možda nekome i pomoći. Zanimljivo je da su učenici u zadatku u kome na papiru dobivaju nekoliko zakrivljenih linija, uglavnom vidjeli lica. Samo je jedna skupina vidjela prirodu – potok. Djeca dosta slično razmišljaju.

"Nasilje baš nije fer" projekt je Mirovne grupa Oaza koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 277 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok