MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 11. 05. 2019.

"Obiteljski dan – biciklijada Baranja 2019"

Učenička biciklijada Kneževi Vinogradi - LugUčenička biciklijada Kneževi Vinogradi - Lug(Fotoalbumi: Biciklijada-BM, Biciklijada-KV, Prometna-kultura, Sportske-igre, Boćanje)

Povodom Međunarodnog dana obitelji, koji se obilježava 15. V., desetu godinu zaredom održana je manifestacija "Obiteljski dan – biciklijada Baranja 2019" u organizaciji Udruženja "Baranja" i partnera. Biciklijadi se pridružila i trojka iz Belog Manastira: jedan član Mirovne grupe Oaza i dva člana Boćarskog kluba (BK) "Vid".

Partneri biciklijade koji su financijski potpomogli događaj bili su: Općina Bilje, Općina Popovac i Osječko-baranjska županija. Oni su i ove godine prepoznali značaj i važnost projekta za lokalnu zajednicu. U provedbu projekta pozvane su i Osnovna škola Kneževi Vinogradi i Osnovna škola "Matija Gubec" Čeminac, koje su delegirale rute biciklista iz Čeminca i Kneževih Vinograda od 9:30 sati. U Grabovcu su se u 10 sati obje grupe spojile i zajedno krenule prema odredištu u Lugu, na lokaciji Petefi Šandora 146 (Mađarska kuća).

Za vrijeme cijele biciklijade bila je osigurana policijska pratnja od strane Policijske uprave osječko-baranjske. Uz prigodan program bio je osiguran ručak u vidu ukusnog graha za sve posjetitelje. Program je pretežito uključivao natjecateljske igre, kao što su: nošenje jaja u žlici, skakanje u vreći, potezanje užeta, vrtni "čovječe, ne ljuti se", skupljanje kapica i vožnja spretnosti. Velik interes publike i natjecatelja bio je i za karaoke-šou, koji je vodila osječka udruga "Snaga kulture". Najuspješniji natjecatelji dobili su prigodne nagrade.

Žene - potezanje užetaŽene - potezanje užetaZa to vrijeme, na improviziranom boćalištu, članovi belomanastirskog BK "Vid" demonstrirali su posjetiteljima kako se igra boćama i kakva su pravila boćanja. Igra je naišla na velik interes učenika i učitelja pa su mnogi od njih boćali prvi put u životu.

U ime Policijske uprave osječko-baranjske Žarko Jurak, policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa PP Beli Manastir, održao je edukaciju na temu "Biciklisti u prometu". Također, Općinsko društvo Crvenog križa Darda osiguralo je pratnju biciklista, a na odredištu provodilo mjerenje tlaka i šećera u krvi za sudionike.

Pobjednička ekipa: OŠ Kneževi VinogradiPobjednička ekipa: OŠ Kneževi VinogradiUdruženje "Baranja", kao korisnik projekta iz programa "ZAŽELI", uključilo se i u "Dane otvorenih vrata udruga", koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Manifestacija ima za cilj informiranje javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Na Danu otvorenih vrata pod nazivom "Izvaninstitucionalni oblici socijalne skrbi za starije osobe" bila je prilika da se upoznaju građani s projektima koje ova udruga provodi.

Uz sav spomenuti program održana je i supervizijska radionica za 25 žena iz projekta "Pomoć sebi i drugima" iz pozivnog programa "ZAŽELI – program zapošljavanja žena" na lokaciji Doma kulture u Lugu – Kockica.

Na kraju programa dodijeljena su priznanja svim partnerima, ali i angažiranim pojedincima.

(Izvor: udruzenje-baranja.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok