MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 24. 05. 2019.

Treća "Oazina" zabavna radionica za djecu

Izrada ploča za igreIzrada ploča za igre(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 24. V. 2019. godine, s početkom u 17 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održana je treća "Oazina" zabavna radionica za djecu. Radionicu je održala Sandra Kušenić uz pomoć volontera Ozrena Malinića.

Maštovite ploče za igre "mlin" i "križić-kružić"Maštovite ploče za igre "mlin" i "križić-kružić"Na radionici je bilo osmero mališana, već vjernih posjetitelja "Oazinih" radionica. Tema su bile društvene igre – "mlin" i X-O (ili kako to djeca zovu "križić-kružić"). Prvi zadatak bila je izrada ploča i figurica za igru. Za izradu su bili ponuđeni razni materijali – kartoni od raznih korištenih kutija, raznobojne samoljepive trake, plutani čepovi, čepovi od plastičnih boca i dugmad.

Osim što su se zabavljala u svojim kreativnim zamislima, djeca su mogla naučiti kako od nekih jednostavnih materijala, koje svatko ima u kućanstvu, izraditi nešto zanimljivo i korisno. Kao i obično, kreativnost djece bila je bezgranična. Upotrijebljeni su svi pripremljeni kartoni, a neki od malih kreativaca izradili su i nekoliko različitih ploča. Malo su imali problem s lijepljenjem traka, u čemu im je pomogao Ozren. Osim ploča koje su obojili i ukrasili, izrađivali su i figurice za igru, koje su zaista bile lijepe i šarene.

Nakon izrade ploča i figurica, djeca su se okušala u igranju igara. Iznenađujuće je da većina njih zna igrati te igre. Mlin i nije baš lagana igra, a djeca su pokazala značajne vještine u igri. Lijepo je da djeca znaju možda već i zaboravljene igre.

Druženje na radionici bilo je ugodno, djeca su se već upoznala. Svi su na kraju radionice pitali kad će biti sljedeća i što ćemo raditi. Naravno, to će biti iznenađenje.

Radionica je održana u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 272 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok