MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 16. 05. 2019.

Najava biciklijade "Tour de Slavonija & Baranja"

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Zbog najavljenog lošeg vremena, rekreativna biciklijada "Tour de Slavonija & Baranja" u organizaciji donjomiholjačkog Biciklističkog kluba "Maraton team", koja se trebala održati u nedjelju, 12. V. 2019. godine, odgođena je za sljedeću nedjelju, 19. V. 2019. Cilj te biciklijade je unapređivanje cikloturističke ponude Osječko-baranjske županije.

Smjer kretanja i program ostaju isti. Start je u 10 sati s parkirališta Hotela Slavona u Donjem Miholjcu, a dalje se vozi ovom rutom: Valpovo, Osijek, Bilje, Bolman, Vilanj, Šikloš te natrag prema Donjem Miholjcu. Završetak je planiran u 18 sati. U svakom spomenutom mjestu predviđen je odmor od 20-25 minuta.

Organizator poziva "ozbiljne" bicikliste i rekreativce da se pridruže toj biciklijadi. Prijaviti se mogu do 17. svibnja, ali i na sam dan biciklijade, a kotizacija iznosi 100 kuna.

Ove godine biciklijada prolazi kroz Baranju i Mađarsku, što je nova ruta i što je važno zbog razvoja cikloturizma u cijeloj regiji. Vozi se 139 kilometara pa je to najdulja biciklijada u ovim krajevima, a spada i među najdulje biciklijade u Hrvatskoj. Osim toga, ruta se poklapa sa zelenim pojasom uz rijeku Dravu, koji uz Muru i povezane dijelove Dunava, čini ekološki najvažnije evropsko riječno područje i buduću biciklističku stazu "Amazona Europa".

(Izvor: "Glas Slavonije")

Pročitano 299 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok