MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 13. 07. 2022.

Izlet u Šećeranu

Ekipa spremna za polazakEkipa spremna za polazak(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 13.7.2022. godine, u poslijepodnevnim satima, "Oaza" je svoje članove, korisnike i zaposlenike odvela na kratki izlet u prigradsko naselje Šećeranu.

Okupljanje i obavezno fotografiranje je, kao i obično, bilo kod "Oaze" odakle se krenulo u malu avanturu. I dok je jedan dio ekipe išao biciklima, drugi dio je išao komotno autima, no, to nije ni važno jer su i jedni i drugi dobro raspoloženi stigli do cilja gdje su zajedno napravili kratku šetnju malim mjestom uz evociranje uspomena na nekadašnja vremena. Vremena kada su njegovim ulicama i stazama prolazili mnogobrojni radnici danas gotovo zaboravljene tvornice šećera čiji devastirani ostaci stoje kao spomenici, poput spomenika palim borcima Drugog svjetskog rata i poginulima u Domovinskom ratu koji stoje u obližnjem parku.

Budući da je i dio ekipe, na neki način, vezan uz ovo mjesto, navirala su sjećanja, priče i razne dogodovštine tih proteklih, prohujalih vremena tako da je vrijeme šetnje, uz kratka odmaranja na klupama lijepog parka, brzo proteklo.

Šetnja po programu "Dostojanstveno starenje" Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je, kako i dolikuje nazivu mjesta, završena u slastičarnici "Kod Slatkog" gdje se ekipa, koju su činili Jadranka, Klara, Tanja, Anica, Vida, Tereza, Sanja, Ljiljana, Katica, Nikola, Ljubo, Jovan, Vesna, Sandra i Ana, zaustavila i okrijepila najboljim sladoledom u ovom kraju.

I tako se, u dobrom raspoloženju, završilo još jedno "Oazino" druženje.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok