MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 08. 07. 2022.

LAG-ova radionica

Lidija Dabić pozdravlja prisutneLidija Dabić pozdravlja prisutneOd srijede do petka, 6. do 8.7.2022. godine, Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja bila je domaćin radionice pod nazivom "Stanje provedbe Mjere 19 i izrada LRS LAG-ova 2023.-2027."

Radionica je bila namijenjena LAG-ovima, a održala se u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Suorganizatori radionice, održane u Svečanoj sali Iris Restorana Panon u Kneževim Vinogradima, bili su Nacionalna ruralna mreža, LEADER-mreža Hrvatske i Hrvatska mreža za ruralni razvoj.

Ovu hvalevrijednu radionicu, kojoj je prisustvovalo 80-ak predstavnika LAG-ova iz cijele Hrvatske, otvorili su i pozdravili domaćini: Ivan Doboš, predsjednik LAG-a, i Lidija Dabić, voditeljica Ureda LAG-a.

Sudionika je bilo 80-akSudionika je bilo 80-akNakon njih je krenuo radni dio u kome su sudjelovali predstavnici organizatora: Dino Križnjak, Ivan Ciprijan, Ivo Dolić, Milan Medić i Bojana Markotić, koji su podrobno i s puno strpljenja davali informacije po svakoj točci, kao i odgovore na postavljena pitanja zainteresiranih sudionika.

Izlaganja su bila zanimljiva, s nizom primjera dobre prakse s terena, koja će sigurno dobro doći u daljem radu sudionika, koji su i sami aktivno sudjelovali, pogotovo na kraju radionice kada su i sami u grupama, pri izradi intervencije u LRS 2023.-2027., morali pokazati što su usvojili.

Radionica je protekla brzo, pogotovo što se išlo i u terenski obilazak Vinotočja Gerštmajer, OPG-a Ivan Gerštmajer Zelember i OPG-a Mihalj Gerštmajer, Kuće baranjskog kulena, PEER-centra i Prezentacijsko-edukacijskog centra Tikveš, a manji dio sudionika je obišao i kompleks Kopačkog rita gdje su svi bili oduševljeni vožnjom brodicom i razgledanjem ovog prekrasnog parka prirode.

Večeralo se u Baranjskoj kućiVečeralo se u Baranjskoj kućiSudionici radionice su se razišli puni pozitivnih utisaka i dojmova, ne samo što se novih informacija tiče, već i samom atmosferom, čemu su sigurno u velikoj mjeri doprinijeli ljubazni domaćini, kao i Vladimir Škrobo, vlasnik "Baranjske kuće" iz Karanca, gdje se večeralo i, uz muziku Filipa Golubova - Cara, lijepo zabavljalo.

Rastanak sudionika, među kojima je bila i "Oazina" zaposlenica i članica Glavnog odbora LAG-a Baranja Ana Jeličić, bio je, možemo reći, dirljiv jer su se, već pored radnih kontakata, uspostavila i prijateljstva.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok