MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 16. 04. 2021.

Izrađen letak u sklopu programa "Dostojanstveno starenje"

Letak je namijenjen starijim osobamaLetak je namijenjen starijim osobamaJedna od aktivnosti programa "Dostojanstveno starenje" priprema je i izrada letka o informiranju i savjetovanju starijih osoba o sklapanju ugovora o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju te o nužnosti prevencije nasilja nad starijim osobama. U pripremi letka, uz "Oazu", sudjelovao je i partner na programu Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek.

Letak sadrži osnovne informacije o navedenoj temi i svakako je potreban kako bi starije osobe, koje imaju potrebe za ovakvim informacijama, saznale neke detalje i znale kome se mogu obratiti za pomoć.

Potreba za ovakvim letkom uočena je zbog toga što starije osobe često bivaju prevarene i iskorištene jer ne znaju gdje vrebaju opasnosti kod sklapanja ugovora o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju. Da bi se spriječila zloupotreba tih ugovora i smanjila socijalna isključenost starijih osoba, potrebno je savjetovati se sa stručnjacima. Upravo takva savjetovanja provode pravnici Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek. U letku su njihovi brojevi telefona, adresa i e-mail na koje se mogu javiti zainteresirane osobe.

Program "Dostojanstveno starenje" financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Letak je u nakladi od 300 primjeraka štampao Grafički obrt "FIST" iz Borova.

Pročitano 187 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok