MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 19. 04. 2017.

Snimanje priloga za emisiju "Korak ka jednakosti"

Vesna Nedić i Stana NemetVesna Nedić i Stana NemetU utorak, 19. IV. 2017. godine, s početkom u 10 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je u "Oazinom" uredu razgovor s projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić, koji će biti emitiran u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti" u četvrtak, 20. IV. 2017. godine, s početkom u 17 sati, na frekvenciji od 96,9 mHz.

Razgovaralo se o aktivnostima "Oazinih" projekata "Od starog pravimo novo – II", "Pomoć ugroženim Belomanastircima" i "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji". Prvi se financira iz namjenskih sredstava za sanaciju odlagališta, a drugi i treći financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Novinarka se prvo osvrnula na uskršnji kutak postavljen na belomanastirskom Trgu slobode. U razgovoru se raspitivala kad je postavljen, tko je sve radio ono što se nalazi u njemu, koje su se aktivnosti odvijale prije toga, čime su darivani građana uoči Uskrsa, kako se prave upotrebni i ukrasni predmeta od reciklažnog materijala... Dakle, sve što je vezano za projekt "Od starog pravimo novo – II".

Potom se razgovaralo o "Oazinoj" burzi odjeće i obuće, koja se financira preko projekta "Pomoć ugroženim Belomanastircima": kada i kako radi, donose li građani robu, što obično donose, tko dobiva doniranu odjeću i obuću, što se najviše traži, može li se iskoristi sve što građani donesu ili nešto ostane i za reciklažu, kako "Oazine" kreativke iskorištavaju reciklažni materijal...

Bilo je govora i o dijeljenju odjeće starijim i ugroženim osobama prema projektu "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji". "Oazina" burza često skuplja odjeću kad korisnicima zatreba za neke hitne potrebe (npr. za odlazak u bolnicu) ili kad se mijenjaju godišnja doba.

Na koncu su nabrojane i ostale aktivnosti koje se trenutno provede u "Oazi". U emisiji se može čuti koje su to.

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok