MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 28. 11. 2014.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (X/2014)

Doniranu odjeću treba razvrstati i složiti u ormare...Doniranu odjeću treba razvrstati i složiti u ormare..."Oazina" burza odjeće i obuće jedna je od aktivnosti "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. I u desetom mjesecu 2014. godine Burza je nastavila raditi istim tempom. Roba je izdana 79 puta, a zaprimljena 28 puta od raznih donatora. Svaka donacija je dobrodošla i nađe svoj put do krajnjih korisnika. Najviše su izdavane odjeća za bebe i djecu, ručnici i posteljina, ali s prvim hladnim danima npr. i džemperi.

Ovaj mjesec zaprimljene su i dvije velike donacije, obje od belomanastirske Udruge za zaštitu životinja Hope. Naime, u donaciji koju je ta udruga dobila za zbrinjavanje pasa s poplavljenih područja greškom se našla i odjeća za bebe pa je ta odjeća u više velikih vreća proslijeđena "Oazinoj" burzi odjeće i obuće, gdje je oprana i složena u ormare. Sličnu sudbinu doživjelo je i nekoliko vreća ručnika i posteljine. Također su oprani, osušeni i složeni u ormare. I dječja odjeća, i ručnici, i posteljina potom su dijeljeni korisnicima, ali tako da bude za sve zainteresirane i da svi budu zadovoljni.

Osim spomenutoga, jedna osoba iz Branjinog Vrha donirala je čak 12 velikih vreća odjeće (pun kombi!), o čemu će na našoj web-stranici biti objavljen i poseban članak. Inače, donatori su bili s područja Grada Belog Manastira, ali i dvije osobe iz Osijeka, dok su oni koji su odjeću primili većinom korisnici socijalne pomoći Centra za socijalnu skrb i uglavnom su s područja Grada Belog Manastira. Odjeću su dobile i po jedna obitelj iz Batine, Darde i Luča, ali su i one u sustavu socijalne pomoći.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok