MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 14. 08. 2012.

Rad "Oazinog" gerontomajstora (VI-VII/2012)

Gerontomajstor popravlja bicikl gerontodomaćiciGerontomajstor popravlja bicikl gerontodomaćici"Oazin" gerontomajstor Robert Dvornić bio je zaposlen u "Oazi" preko mjere HZZ-a javni radovi do 14. VII. 2012. godine. Kroz "Oazin" socijalni program "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira" svakodnevno je obilazio korisnike toga programa i besplatno im vršio razne popravke i obavljao sitnije poslove. Pored toga, srijedom je prisustvovao sastancima "Oazinog" gerontotima te se uključivao i u druge "Oazine" akcije.

Tokom šestog i u prvoj polovini sedmog mjeseca obavio je mnoštvo poslova: čišćenje bojlera od kamenca, mijenjanje indikatora, sijalica, slavina i gumica na slavinama, montiranje noćne lampe na zid, oštrenje noževa na kosilici, podmazivanje kosilice i košenje trave, pomaganje pri pranju tepiha i kačenju velikih zavjesa, popravak bicikla, bidea, brava, električnih instalacija, kapija, ladica, masažera, roletni, ručki na frižideru, suncobrana, šarki na ormarima, tavanskih vrata, usisavača, vješalica, vodokotlića…, pravljenje komarnika, skidanje stakla s lustera i zamjena sjenila, šišanje živice…

"Oazin" gerontomajstor dobro je upoznao korisnike "Oazinog" socijalnog programa. Vrijeme od četiri mjeseca brzo je prošlo i žao mu je što su javni radovi ove godine skraćeni za dva mjeseca. "Posljednjih nekoliko dana primam samo pozive na kavu" – šalio se Robert završavajući svoju "nevladinu karijeru", a stari ljudi već se brinu: "A što ćemo mi kad majstor više ne bude radio?"

Pročitano 1233 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok