MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 02. 04. 2020.

"Oazine" dnevne aktivnosti – uvijek četvrtkom (2. IV. 2020)

Društvena igra 'Rummy'Društvena igra 'Rummy'U svibnju 2019. godine završio je "Oazin" projekt "Dostojanstveno starenje III", kojega je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U okviru toga projekta u "Oazinom" dnevnom boravku održavale su se dnevne aktivnosti namijenjene osobama starije životne dobi. I sām "Oazin" dnevni boravak obnovljen je zahvaljujući jednokratnoj potpori istog ministarstva.

I nakon završetka projekta neke "Oazine" korisnice nastavile su se na istom mjestu sastajati svakog četvrtka poslijepodne i družiti uz društvenu igru "Rummy". Standardnu ekipu cijelo vrijeme činile su Klara Trajković, Mara Bodlović, Dubravka Simendić i Margita Relić (na slici). Tako je bilo sve do mjeseca ožujka 2020. godine. U tom mjesecu održana su samo dva druženja (5. i 12. III.), a onda su prekinuta jer je zbog pandemije izazvane koronavirusom "Oaza" 16. III. otkazala sve aktivnosti s korisnicima (vidjeti OVDJE i OVDJE).

"Rummy" je bila njihova igra, njihova radost, njihovo druženje i zajedničko provedeno vrijeme. Koronavirus ih je zatvorio u kuće i stanove, međusobno se čuju telefonom, pitaju za zdravlje, preporučuju jedna drugoj najbolje načine kako izdržati ovo vrijeme izoliranosti i socijalne distance. Svaki treći dan je prijavak: sve žive i zdrave! Razmjenjuju recepte i pokušavaju ostati normalne. Ta mala grupa žena postala je izuzetna grupa za podršku ne samo jedna drugoj, nego i ostalima koje poznaju.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok