MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 30. 10. 2020.

"Oazin" rad od kuće (IV)

Neno RadićNeno RadićSlijedeći preporuke za sprečavanje širenja epidemije koronavirusa, rad "Oazinih" zaposlenica i aktivist(ic)a tokom desetog mjeseca 2020. godine odvijao se od kuće pa su i aktivnosti aktualnih "Oazinih" projekata prilagođene novonastaloj situaciji. U Društvenom centru održane su samo dnevne aktivnosti četvrtkom (1, 8, 15. i 22. X.) te dvije zabavne radionice za djecu (8. i 9. X.), a i one uz sve propisane epidemiološke mjere. Umjesto dnevnih aktivnosti, dana 29. X. "Oazine" kreativke "koračale su do zdravlja" (vidjeti OVDJE).

Sandra Kušenić, voditeljica "Oazinih" zabavnih radionica za djecu, i dalje radionice organizira, tj. priprema materijal, poziva male korisnika i kontaktira s njihovim roditeljima iz svoje kuće. Usto Sandra od kuće prati natječaje, učestvuje u pisanju projekata i priprema jedan dio "Oazinog" presklipinga, tj. arhivira članke s "Oazine" web-stranice.

Sandra KušenićSandra KušenićKorisnici projekta "Nova znanja – nove prilike", na kojem je "Oaza" partner Udruzi žena Vukovar, učestvovali su na prezentacijsko-komunikacijsko-motivacijskoj radionici u Osijeku (o čemu smo pisali OVDJE), na kojoj su na kraju dobili i uvjerenja o uspješno završenom osposobljavanju za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU (vidjeti OVDJE). Organiziranje i pripremu radionice, kao i pozivanje korisnika, odradila je od kuće koordinatorica na tom projektu Vesne Nedić. Ona od kuće radi i sve ostalo: prati natječaje, piše projekte i izvještaje, kontaktira partnere na projektu i "Oazine" aktiviste…

I "Oazin" informatičar Neno Radić iz Višnjevca od kuće pruža informatičku podršku "Oazinoj" web-stranici te "Oazinim" zaposlenicama i aktivistima. I on iz različitih medija prikuplja "Oazin" preskliping.

Vesna NedićVesna NedićTokom mjeseca listopada 2020. godine i "Oazina" aktivistica Ana Jeličić od kuće je pripremila akciju u kojoj su se "Oazine" kreativke uključile u akciju Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu "Impress" Daruvar pod nazivom "Koracima do zdravlja" i taj dan prošetale s ciljem promocije zdravog načina života, tjelesne aktivnosti te prevencije kardiovaskularnih i drugih bolesti (vidjeti OVDJE).

Od kuće se pripremaju i članci za "Oazinu" web-stranicu te objave na "Oazinom" Facebooku, kao i informacije o "Oazinim" aktivnostima za druge medije, u što je uključen "Oazin" volonter Jovan Nedić.

Osim e-mailom i telefonom, "Oazini" aktivisti Neno, Sandra i Vesna povremeno organiziraju i online-sastanak preko platforme za online-komunikaciju. Zaključili su da je dobro povremeno se i vidjeti, dok se dogovaraju oko "Oazinih" aktivnosti.

Ana JeličićAna Jeličić"Oaza" ponavlja poziv svima nama da se odgovorno ponašamo, da poštujemo epidemiološke mjere te da štitimo sebe i druge kako bismo umanjili i usporili širenje epidemije koronavirusa, ako je već ne možemo potpuno zaustaviti.Sastanak "na daljinu"Sastanak "na daljinu"

Pročitano 180 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok