MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 14. 08. 2018.

Završena informatička obuka za osobe preko 60 godina

Dobrivoje Janković, Franjo Vonjak i Neno RadićDobrivoje Janković, Franjo Vonjak i Neno RadićU utorak, 14. VIII. 2018. godine, završena je informatička obuka za osobe starije od 60 godina. Obuka se održavala od 1. VIII. u "Oazinom" internet-klubu svakim radnim danom od 9 do 11 sati. Predavač je bio inženjer računarstva Neno Radić.

Obuku je pohađalo pet polaznika: Dobrivoje Janković, Zlatko Kajtar, Borislava Kovačević, Mirko Ognjenović i Franjo Vonjak. Zbog raznoraznih obaveza, ali i zbog velikih vrućina neki polaznici nisu bili baš redoviti, tako da su do kraja obuke, koja je ukupno trajala dvadesetak sati, ostali najuporniji: Dobrivoje Janković, Mirko Ognjenović i Franjo Vonjak.

Nakon što su uspješno riješili i posljednji ispit, njima trojici uručene su potvrde o uspješnom završetku obuke, a ostalim polaznicima potvrde će biti uručene naknadno.

Mirko Ognjenović i Neno RadićMirko Ognjenović i Neno RadićPolaznici su uspješno svladali crtanje i pisanje na kompjuteru. Pokazali su zavidnu sposobnost učenja i snalaženja u različitim situacijama. Stvari kao što su Google-mape, kretanje po tim mapama ili pretraživanje pojmova preko Googlea išle su glatko i nije bilo nikakvih problema u praćenju gradiva. Kao što nije bilo ni problema ni s Microsoft Wordom i YouTubeom.

Informatička obuka za starije osobe bila je jedna od aktivnosti "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 430 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok