MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 06. 06. 2019.

Jelenine likovno-kreativne radionice za žene (V/2019)

Savica Vujatović, Ljubica Mrkobrad i Stela StanojevićSavica Vujatović, Ljubica Mrkobrad i Stela Stanojević(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petom mjesecu 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Održane su 20-21. i 27-28. svibnja (maja), a na njima je bilo 9, 9, 9 i 12 korisnica. Radionice se održavaju u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na radionicama su se izrađivale narukvice od perlica i konca tehnikom zvanom makrame. Nakon prvobitnih petljanja i muka, kad su korisnice svladale tehniku, sve je krenulo u boljem pravcu. Rezultat su mnoge izrađene narukvice. A korisnice koje su brže svladale znanje i napravile narukvice, da im ne bi bilo dosadno, potom su oslikavale gipsane maske.

Kao i u petom mjesecu 2018. godine (vidjeti OVDJE), na posljednje dvije radionice bila je i Ljubica Mrkobrad iz Beograda. Kad god dođe u Beli Manastir, gdje ima naslijeđenu kuću, obavezno dođe i na "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene. I ovaj put Ljubica je "Oazinim" kreativkama donijela lijep dar: puno različitih salveta koje će im biti korisne kad budu radile tzv. dekupaž-tehnikom.'Oazine' kreativke'Oazine' kreativke

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok