MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 26. 04. 2019.

Završetak informatičke obuke

Predavač Neno Radić i polaznik Ljubomir OrošPredavač Neno Radić i polaznik Ljubomir OrošOd 25. IX. 2018. pa do kraja travnja 2019. godine, po dogovorenim datumima s polaznicima, u "Oazinom" dnevnom boravku održavala se informatička obuka za osobe starije od 60 godina u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje III". Obuku je vodio "Oazin" zaposlenik Neno Radić, inženjer računarstva. To je treća po redu obuka po gore spomenutom projektu. Ovaj puta obuku je pohađalo ukupno 15 polaznika.

Zbog veće zainteresiranosti, također u dogovoru s polaznicima, organiziran je i dodatni program osposobljavanja za rad na "pametnim" mobitelima, gdje su zainteresirani korisnici – pored kraće obuke – predavaču mogli postavljati bilo kakva pitanja u vezi s njihovim mobitelima.

Održano je ukupno dvadesetak sati informatičke obuke. Polaznici su se na početku upoznali s osnovnim radnjama: od načina uključivanja računala i rada s mišem i tipkovnicom, do osnova korištenja Microsoft Worda, koji je zasigurno najpopularniji program za obradu teksta. Polaznici su također naučili koristiti ugrađene kamere na mobitelu te slikanje i snimanje, a zatim i slanju slika preko Facebooka i Vibera svojim prijateljima i rodbini.

Što se tiče obuke na laptopu, obrađeno je i "surfanje" po internetu (www) korištenjem odgovarajućih programa Mozilla Firefoxa i Google Chrome te različitih internetskih portale kao izvora vijesti. Polaznici su također naučili kako koristiti Google karte i Youtube i kako ciljano tražiti određene pojmove.

Informatička obuka za starije osobe jedna je od aktivnosti "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 387 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok