MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 28. 10. 2015.

Dvadesetdeveto druženje starijih osoba

Priče o zdravlju, djeci, baštama, zimnici...Priče o zdravlju, djeci, baštama, zimnici...U srijedu, 28. X. 2015. godine, održano je druženje starijih osoba u domu bračnog para Marušić. Takva druženja organiziraju se u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Susreli su se Ljiljana i Vladimir Marušić s Dubravkom Simendić, koja se djevojački prezivala Marušić. Druženje je organizirala Jelena Opačić-Matijević.

Kad se Marušići sretnu, uvijek je veselo i teško je doći do riječi. Nisu se vidjeli duže vrijeme pa su se prvo međusobno ispitali za zdravlje, pa za zdravlje ostalih ukućana, a onda i o onima najmilijima, o djeci. Potom je razgovor skrenuo na medicinske tehnikalije: tko je bio na kakvoj pretrazi, kakve lijekove koristi, pa onda uslijediše međusobne preporuke za korištenje prirodnih pripravaka, preko čega stigoše i do bašta. Sad kad su Marušići u godinama i u mirovini ili tik do mirovine, imaju više vremena posvetiti se baštama i zemlji. S uživanjem su pričali što su posijali ili posadili, što im je niklo ove godine te što očekuju od jesenje sjetve.

Sljedeće na dnevnom redu bila je zimnica. I tako, u priči o sličnim temama, vrijeme je brzo prošlo, približio se i rastanak … do nekog novog druženja.

Pročitano 817 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok