MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 02. 01. 2015.

Treće druženje starijih osoba

Domaća atmosfera uz toplinu kaminaDomaća atmosfera uz toplinu kaminaU petak, 2. I. 2015. godine, održano je treće druženje starijih osoba u domu jedne od korisnica "Oazine" socijalne usluge pomoć u kući. Takva druženja organiziraju se u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Druženje su dogovorile baka Rada iz Ulice Nikole Tesle i njezina gerontodomaćica za oko deset sati prije podne, a to vrijeme nekako je i najprikladnije za sastajanje starijih. Pozvane su komšinice Dragica i Marica.

Druženje je održano u prostranom dnevnom boravku, za velikim hrastovim stolom sa stabilnim stolicama. Taj dio prostorije i namještaja to starije društvo više voli ne samo zato što tu ima više svjetla, nego što im je na takve stolice lakše sjedati i ustajati, nego iz dubokih fotelja. A tu je i toplina kamina, koja doprinosi domaćoj atmosferi.

Služila se kava s mlijekom (za razbuđivanje), uz koju su se domaćica i njezine gošće prisjetile kako im je protekao doček Nove godine. Neko je imao bogatiju trpezu, a neko skromniju, što uvelike ovisi i o stanju zdravlja. Jer kad je dijabetes u pitanju čovjek se mora pridržavati propisanog režima ishrane, koji rijetko dozvoljava kulinarske uživancije. Ali to nikako ne znači da se o receptima ne smije raspravljati, pogotovo ako su jela po tim receptima pripremale ostale članice porodice.

Gerontodomaćica je i snimila to malo društvance te načinila i anketu vezanu za ispitivanje potreba starijih osoba, a kad je već druženju došao kraj, pojavila se još jedna poznanica, koja se zainteresirala za te teme. Na upit bi li se i ona priključila projektu kojim se nastoji spriječiti socijalna isključenost starijih osoba, rekla je da će još razmisliti. Možda bi i njoj neki od ponuđenih sadržaja tog projekta dobro došao.

Pročitano 992 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok