MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 13. 07. 2014.

Dječje radionice "Tolerancija – DA, nasilje – NE" (VI/2014)

Dječje radionice petkomDječje radionice petkom(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U šestom mjesecu 2014. godine održane su tri dječje radionice iz projekta "Tolerancija – DA, nasilje - NE". Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, radionice se održavaju u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra petkom od 18 do 20 sati, a vodi ih Stela Fabijan. Prvi petak u mjesecu radionice nije bilo jer je te večeri u belomanastirskoj kinodvorani održana priredba povodom Dana škole.

13. VI. - 20. radionica (treća iz ciklusa "U tuđim cipelama"), 12-ero djece
Za početak su se djeca podijelila u parove te su jedni drugima ispričali neku smiješnu zgodu, koju su morali pantomimom prezentirati ostalima. To im nije bilo lako. Potom su malo razgovarali o pojmu identiteta te su po grupama otkrivali svoje identitete. Zadnja igra im je bila zanimljiva jer su se u njoj sa svojim parom morali drugačije postaviti na određenu riječ. Na toj radionici, kao i na sljedeće dvije, bila je prisutna i volonterka Samanta Kleš.

20. VI. - 21. radionica (četvrta iz ciklusa "U tuđim cipelama"), osmero djece
Prvo su ponovljena pravila ponašanja na radionici te podijeljeni osjećaje i događaji iz proteklih dana. Glavna aktivnost bila je vezana za pomoć pri velikim katastrofama (kao što su npr. tada aktualne velike poplave u Posavini). Djeca su bila podijeljena u dvije skupine i zadatak im je bio da napišu pet stvari koje su neophodne njihovim vršnjacima u takvoj situaciji. Obje grupe su, bez mnogo razmišljanja, napisale skoro identične stvari, vjerojatno zahvaljujući medijima (TV, internet) i školi jer im je očito sve već bilo poznato u vezi s takvim događajima.

27. VI. - 22. radionica (peta i posljednja iz ciklusa "U tuđim cipelama"), šestero djece
Radionica je započeta vježbicom "Pješčana oluja" s interesantnim pokretima koji se moraju ponavljati. Nastavilo se s vježbanjem u parovima, a glavna aktivnost bila je crtanje na neviđeno. Svatko je ponaosob nešto nacrtao bez razgovaranja, to savio i tako redom. Za kraj je taj mali strip rastvoren i uz njega se isplela cijela priča. S obzirom da su dječaci vodili glavnu riječ, izmišljena priča završila je nogometom, što je i razumljivo s obzirom da se tada igralo nogometno prvenstvo svijeta u Brazilu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok