MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 08. 05. 2017.

Treća radionica u 3. i 4. razredima OŠ Darda

U sklopu projekta "Tolerancija – DA, nasilje – NE" učiteljice trećih i četvrtih razreda Darda sa svojim učenicima tokom travnja održale su treću radionicu pod imenom "Riječi su mostovi ili zidovi".

Učiteljice Radmila Stanić (3.a), Elizabeta Nikolić (3.b), Biljana Kodžoman (3.c), Julijana Fremec (4.a), Mirela Kotromanović (4.b), Belinda Kovačević (4.c) i Jela Merdić (2. i 4. r. PŠ Mece) i njihovi učenici na radionicama su se upoznali s vještinom jasnog izražavanja sebe bez interpretacije i optuživanja drugoga. Učili su aktivno slušanje i razliku između verbalne i neverbalne komunikacije. Na primjerima iz vlastitog iskustva naučili su razliku između TI-govora i JA-govora.

Posebna vrijednost glavne aktivnosti je što su učenici na vlastitim primjerima iznosili svoje osobne konfliktne situacije i uz pomoć skupine pokušali ih riješiti. To je nezamjenjivo iskustvo rješavanja problema koji su mogli dovesti do sukoba. U radu su shvatili važnost pozornog slušanja sugovornika bez prosuđivanja, kao i veliku važnost govora iz osobne pozicije i vlastitih osjećaja. Učenicima se posebno svidjela vježba koncentracije i pamćenja pomoću nekoliko loptica. Svi učenici su radionicu ocijenili izvrsnom.

Projekt "Tolerancija – DA, nasilje – NE" financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Pročitano 442 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok