MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 20. 06. 2017.

Snimanje priloga za emisiju "Školska klupa"

Stana Nemet i Vesna NedićStana Nemet i Vesna NedićU utorak, 20. VI. 2017. godine, u poslijepodnevnim satima, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je razgovor s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić, koji će biti emitiran u stalnoj emisiji "Školska klupa" u subotu, 1. VII. 2017. godine, s početkom u 11 sati, na frekvenciji od 96,9 mHz.

Emisija je posvećena "Oazinim" projektima "Nenasilje je baš fora" i "Tolerancija – DA, nasilje – NE". Ti projekti namijenjeni su osnovcima iz Belog Manastira, Darde i Kneževih Vinograda, a cilj im je prevencija nasilja među djecom.

Projekt "Nenasilje je baš fora" provodio se kroz mjesečne radionice u osam odjela nižih razreda Osnovne škole Kneževi Vinogradi i područnih škola u Grabovcu i Karancu. Još uvijek se provodi u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra kroz likovno-kreativne radionice za djecu svakog petka od 18 do 20 sati. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

I projekt "Tolerancija – DA, nasilje – NE" provodio se kroz mjesečne radionice, ali u 13 odjela nižih razreda Osnovne škole Darda i Područne škole Mece. Taj projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

U školama su provedene sve radionice. Učenici i njihove učiteljice prezadovoljni su kako se to odvijalo, pogotovo učenici koji su se kroz radionice upoznali s prevencijom nasilja među djecom na jedan neformalan način.

Za kraj projekta "Oazine" aktivistice podijelile su svim učenicima i učiteljicama spomen-šalice, a učiteljicama i potvrde o sudjelovanju u projektu.

A kakvi su dojmovi dviju učiteljica (jedna iz Grabovca i jedna iz Darde) te voditeljice projekata, poslušajte u radioemisiji "Školska klupa".

Pročitano 785 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok