MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 09. 06. 2017.

Poklon-šalice i učenicima OŠ Darda

4.b razred - učiteljica Mirela Kotromanović4.b razred - učiteljica Mirela Kotromanović(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 9. VI. 2017. godine, "Oazine" aktivistice Vesna Nedić i Dragana Nikolić obišle su Osnovnu školu Darda i Područnu školu Mece te učenicima razredne nastave (od 1. do 4. razreda) te njihovim učiteljicama podijelile poklon-šalice. Šalice su podijeljene u sklopu projekta "Tolerancija – DA, nasilje – NE", kojega financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

PŠ Mece
Aktivistice su prvo obišle PŠ Mece u dogovoru s učiteljicama Jelom Merdić i Natašom Mumlek. Iako su u toj školi kombinirani razredi (1.m i 3.m te 2.m i 4.m), učiteljice su se podijelile za radionice te su na njima spojile 1. i 2. razred te 3. i 4. jer su tom uzrastu radionice i prilagođene. Tako je učiteljica Nataša Mumlek držala radionice 1. i 2. razredu, a učiteljica Jela Merdić 3. i 4. razredu. Učenici su bili presretni zbog šalica, a i učiteljice ugodno iznenađene.

Drugi i četvrti razredi
Nakon obilaska PŠ Mece, aktivistice su se uputile u OŠ Darda, gdje su učenike morale potražiti u dvije smjene: prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj. Prvo su obišle 2.a razred učiteljice Gordane Vesić, potom 2.b razred učiteljice Mirele Turk. Nakon toga je uslijedio 4.b razred učiteljice Mirele Kotromanović, koja je aktivisticama dala i kratku izjavu za Radio Bansku kosu. Potom su poklon-šalice podijeljene i 4.c razredu te učiteljici Belindi Kovačević, kao i 4.a razredu, koji se upravo vratio s izleta, te njihovoj učiteljici Julijani Fremec.

"Oazine" su aktivistice u znak zahvale šalicu poklonile i ravnatelju škole Janoša Boniju, kao i tajniku škole Mariju Maržiću. Pedagoginju škole Zlatu Jakovljević nisu srele jer je bila zauzeta, ali je i njoj ostavljena poklon-šalica.

Prvi i treći razredi
U poslijepodnevnoj smjeni zatekle su prve i treće razrede te su šalice podijeljene 1.a razredu i učiteljici Sandri Forjan, zatim 1.b razredu i učiteljici Ljubici Maceković, kao i 1. c razredu te učiteljici Gordani Kunšt. Šalice su podijeljene i 3.a razredu te učiteljici Radmili Stanić, potom 3.b razredu i učiteljici Elizabeti Nikolić i na kraju 3.c razredu i učiteljici Biljani Kodžoman.

Sve su učiteljice, uz šalice, dobile i potvrdu o održanim radionicama. Učenici su bili oduševljeni šalicama, a kako kažu uživali su i u provedenim radionicama. Većini učenika u sjećanju su ostale igra vlakić, igre s lopticama, igre uloga, igra s balonima i tako dalje. Nisu izdvojili niti jednu aktivnost da im se nije svidjela. Sve su učiteljice, kao i njihovi učenici, izjavile da bi voljele to ponoviti i da se nadaju da će taj ili sličan projekt biti organiziran i nagodinu.

Višak šalica
Budući da su se neka djeca, dok je trajao "Oazin" projekt, odselila iz Darde ili Mece pa su onda napustila svoju dotadašnju školu, višku šalica obradovale su se i tete spremačice, kao i domari koji su čuvali vrećice sa šalicama dok su aktivistice dijelile iste po razredima. Jedna šalica je završila i kod učiteljice engleskog jezika Ivane Valeri jer su učenici imali baš engleski jezik kada su se dijelile šalice.

Pročitano 1426 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok